15 / 05 / 2024

Akbatı AVM, İstanbul'un batı yakasını hareketlendirecek!

Akbatı AVM, İstanbul'un batı yakasını hareketlendirecek!

Esenyurt´a 220 milyon dolarlık proje getiren Akiş Gayrimenkul, 6 ayda projenin yüzde 60´ını sattı



Akkök Şirketler Grubu´nun gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş Gayrimenkul, İstanbul´un batı yakası olarak tarif edilen Esenyurt-Bahçeşehir´de 220 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Akbatı AVM ve Yaşam Merkezi´nde satışların yüzde 60´lık kısmını tamamladı. İnşaatına 2009 yılında başladıkları Akbatı AVM ve Yaşam Merkezi´nin 2011 Ağustos sonunda açılacağını dile getiren Akiş Gayrimenkul Genel Müdürü Gökşin Durusoy, Akbatı Residences´ta da yaşamın 2011 Aralık´ta başlayacağını söyledi.

Akbatı AVM ve Yaşam Merkezi, tamamlandığında İstanbul´un en büyük 5 alışveriş merkezinden biri olacağını söyleyen Durusoy, "AVM´nin üzerindeki Akbatı Residences nitelikli bir kitleyi çok hızlı bir şekilde bölgeye çekecek. Akbatı AVM mimari açıdan akıllarda yer e tmek ve fonksiyonel yaşam merkezleri üretme hedefi doğrultusunda kurgulandı. Diğer yandan Esenyurt´un şehir dışı algısı da giderek şehir içine doğru çek ilecek" şeklinde konuştu.

Bölgenin gelişimi için yerel yönetimle işbirliği yapılarak TEM´den açılacak direkt girişle Akbatı´ya ulaşımın çok daha hızlı ve kolay hale getiril eceğini açıklayan Durusoy, "Böylece çevre bölgelerde yaşayanlar da çok daha hızlı ve kolay bir şekild e alışveriş merkezine ulaşacak" dedi.

Satışlar iyi gitti, yeni proje yapılıyor
2009 yılında ekonomik krizden etkilenen ve küçülmeye giden inşaat sektörünün 2010 yılında tekrar canlanmaya başladığını belirten Durusoy, büyümenin hızıyla banka kredilerinde faizlerin düştüğünü söyledi. Kredilendirmede tanınan kolaylıkların satışları hızlandırdığını söyleyen Durusoy, Türkiye'de krizin etkilerinin azalmasıyla, yurtdışındaki yatırımcıların da ilgisinin çekildiğini dile getirdi. Durusoy, "Yabancıların ilgisi yeni projeler için bizlere güven verdi. Akbatı´nın satışları yaz durgunluğundan etkilenmeyerek yoluna devam etti. Yılsonuna kadar bu hızımızı koruyarak, elimizdeki portföyden yeni bir gayrimenkul projesi daha geliştirmeyi planlıyoruz" dedi.

2010 yılının, gayrimenkule yatırım yapmak isteyen yatırımcılar ve oturum amaçlı daire almak isteyenler için çok fazla seçeneğin olduğu bir yıl olduğunu kaydeden Durusoy, konut sahibi olmak isteyenlerin bu seçenekleri değerlendirirken firmaların güvenilirliğine dikkat etmeleri gerektiğinin de altını çizdi.

Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş Genel Müdürü Gökşin Durusoy, yatırım amaçlı konut almak 0isteyenlerin tercihlerini gelişmekte olan bölgelere yönelik yaptıkları takdirde, yapılan yatırımın değerini artıracağını da sözlerine ekledi.

300 mağazası var
50.838 m2´lik arsa üzerinde kurulan Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi´nde, 63.500 m2 net kiralanabilir alan, 300´e yakın mağaza, 9 sinema salonu, restoranlar, çocuk oyun ve eğitim alanları yer alıyor. 4 katlı alışveriş merkezi ile iç içe geçmiş sosyal alanların üzerinde yükselen 21 katlı Mavi Kule ve 11 katlı Yeşil Kule´de bulunan 348 rezidansta, 77 metrekare olan 1+1 daireden 571 metrekare olan 6+1´e kadar farklı konut seçenekleri sunuluyor. Projedeki mevcut dairelerin liste fiyatları ise 245 bin TL ile 1 milyon 972 bin TL arasında değişiyor.

5 bin kişilik etkinlik alanı
Akbatı´ da birde 5 bin kişilik, tamamen çimle kaplı, çeşitli gösterilerin, etkinliklerin ve konserlerin düzenlenebile ceği Festival Park alanına mevcut. İç ve dış mimari konsepti Amerikalı Development Design Group (DDG) tarafından geliştirilen Akbatı Alışveriş Merkezi´nin üzerinde yükselen rezidansların mimari tasarımı ise KG Mimarlık tarafından yapıldı.

Yüksek tavanlı AVM
· Ferahlığı artırmak adına planlanmış olan 3,5 metre kat yüksekliği,
· Rezidans sakinlerinin kolay ulaşımını sağlamak adına TEM´e özel çıkış,
· Dairelerde standart olarak kullanılan 1. sınıf malzemeler, (1.sınıf lake, özel tasarımlı mutfak dolapları, corian tezgah, ankastre beyaz eşyaların yanı sıra buzdolabı, çamaşır makinesi, banyo dolapları, salon ve odalarda 1.sınıf ithal lamine parke, vestiyer dolapları...)
· 24 saat ambulans servisi
· Her odada IPTV data altyapısı
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön