27 / 04 / 2024

Akbatı'ya BREEAM'den Mükemmellik Sertifikası!

Akbatı'ya BREEAM'den Mükemmellik Sertifikası!

Akbatı, dünyanın en tanınan çevre dostu bina sertifika sistemi BREEAM’de, In-Use International Part 2 kategorisinde “Excellent” derecesini alarak büyük bir başarıya daha imza attı..



Yaşama dair güzellikleri misafirleriyle buluşturan Akiş GYO imzalı Akbatı Alışveriş Merkezi doğayla iç içe tasarlanan alanları ile yeşil bina değerlendirme sistemi BREEAM In-Use (Bina Araştırma Kuruluşu Çevresel Değerlendirme Metodu) International Part 2 kategorisinde “Excellent” derecesini aldı.

Her yaştan misafirlerinin beklentilerine cevap verecek özel alanlarıyla çevre dostu bina anlayışını en üst seviyelere çıkaran Akbatı AVM, 2016'da da BREEAM In Use- International kapsamında Türkiye’nin “Excellent” seviyesinde sertifikaya sahip en büyük binası olma özelliğini kazanmıştı.

İlk kez 1990 yılında İngiltere’de kullanılmaya başlanan, güncel olarak dünya genelinde 25 ülkede benimsenen bina çevresel değerlendirme sistemi olan BREEAM (Building Research Establishment-Environmental Assessment Method), binaların tasarlanırken, inşa edilirken ve kullanılırken çevreye olan etkilerini en aza indirme çalışmalarını teşvik etmek üzere sertifikalandırılması olarak tanımlanıyor.  

 


Geri Dön