03 / 05 / 2024

Akcor Havalandırma'dan dış ünitesiz klima ürünleri!

Akcor Havalandırma'dan dış ünitesiz klima ürünleri!

Türkiye Distribütörlüğünü Akcor Havalandırma Sistemleri 'nin yaptığı İtalyan Olimpia Splendid markası, dış ünitesiz klima ürünleri ile bir ilke imza atıyor.  Bina cephelerinde  görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak binalar estetik bir görünüm kazanıyor..



Türkiye Distribütörlüğünü Akcor Havalandırma Sistemleri 'nin yaptığı İtalyan Olimpia Splendid markası, dış ünitesiz klima ürünleri ile bir ilke imza atıyor.   Bina cephelerine açılan küçük bir havalandırma deliği ile yaşanan görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak binalar estetik bir görünüm kazanıyor.



Yaz sezonu yaklaşıyor. Dönem dönem mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklar nedeniyle klimalara olan talepte büyük artış yaşanacağı kesin. Ancak şu bir gerçek ki özellikle büyük kentlerde klima dış ünitelerinin bina cephelerinde yarattığı görüntü kirliliği ve tehlike her geçen gün ciddi boyutlara ulaşıyor. çözüm ise Olimpia Splendid 'in dış ünitesiz klimalarında.

Olimpia Splendid ile Görüntü Kirliliğine Son
Klima kullanımının her geçen gün arttığı ülkemizde klima dış üniteleri yarattığı görüntü kirliliğinin yanı sıra yanlış monte edilmesi ve bakımlarının yeterince yapılmaması nedeniyle insan hayatı için de büyük tehlike yaratıyor. Binaların dış cephe kaplaması uygulamalarının çeşitlenmesiyle önem kazanan dış cephelere paralel olarak klima dış üniteleri çeşitli yöntemlerle kamufle edilmeye çalışılsa dahi sorun tamamen ortadan kalkmıyor.  

Türkiye Distribütörlüğünü Akcor Havalandırma Sistemlerinin yaptığı İtalyan Olimpia Splendid markası, duvar tipi dış ünitesiz klimalarda Türkiye pazarının tek dünya pazarının lider markası. Dış ünitesiz ürünleri ile bina cephelerine açtığı küçük bir delikle yaşanan tüm sorunlara estetik bir çözüm getiriyor.

1956 'da kurulan Olimpia Splendid, merkezi İtalya 'da bulunan klima-nem alıcı üretiminde geniş İtalya pazarının en önemli oyuncularından biri. Tüm dünyaya ihracat yapan marka, 1996 yılından bu yana Akcor tarafından Türkiye 'de temsil ediliyor.
Olimpia Splendid 'in dahili kompresörlü dış ünitesiz klimaları, montaj ve kullanım pratikliği sağlayan bir sisteme sahip. Aynı zamanda dış ve iç ünitesi bir paket cihaz olması sebebi ile hatalı montaj veya dış etkenlerin yol açtığı bakım ve arızaları da ortadan kaldırıyor. Ayrıca tarihi eserler ve modern binalarda dış ünite yasağı ise dış ünitesiz klimalar için başka bir seçim sebebi oluşturuyor.

Olimpia Splendid 'in Türkiye Distribütörü olan Akcor firması, hem son tüketici hem projelere hizmet veren yapısı ve Türkiye genelinde 400 bayii ile sektöre hizmet veriyor.

Dış Ünitesiz Klima Nedir
Dış ünitesiz duvar tipi monoblok klimalar, tek üniteden oluşurlar. Dış üniteleri yoktur. Soğutma amaçlı kullanım esnasında drenaj bağlantısına ihtiyaç duymazlar. Drenaj suyunu yoğuşturarak kondenzasyon havası ile birlikte dış ortama atarlar. Özel tasarımı sayesinde tarihi binalarda, otellerde ve dış ünite monte edilemeyen mekanlarda da rahatlıkla kullanabilir. Dış ünitesiz duvar tipi monoblok klimalar, mobil klimalara göre daha az yer kaplarlar.

Nasıl Monte Edilir
Dış havaya bakan bir duvar veya cama, 15 cm çapında iki adet yatay baca açılarak monte edilirler. Bu bacalar klimanın kondenzasyon havasının dışarı atılmasını sağlarlar. Dış ünitesiz duvar tipi klimanızı monte edeceğiniz duvarın dış yüzeyi atmosfere veya açık bir alana bakmalıdır.


Geri Dön