14 / 05 / 2024

Akdağmadeni'nde 1 milyon fidan toprakla buluşacak!

Akdağmadeni'nde 1 milyon fidan toprakla buluşacak!

Yozgat Akdağmadeni Orman İşletme Müdürü Tahsin Kumbara, 2014 yılı içerisinde toplam 1 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini, şu an itibariyle 250 bin fidan diktiklerini ifade etti...




Yozgat’ın Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü 2014 yılı içerisinde 1 milyon fidanı toprakla buluşturacak.


Akdağmadeni Orman İşletme Müdürü Tahsin Kumbara, 2014 yılı içerisinde toplam 1 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerin, şu an itibariyle 250 bin fidan diktiklerini söyledi. Yıl sonuna kadar hedefledikleri bir milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade eden Kumbara, “İşletme müdürlüğü olarak, 500 hektar toprak muhafaza çalışmamız, 200 hektar ağaçlandırma çalışmamız var. Bu ağaçlandırma çalışmalarımızı kamu kurum ve kuruluş bahçeleri, yol kenarları, köy ve ilçe okulları, yurt bahçeleri, cami avluları ve mezarlık alanlarını, mavi ladin, sedir ve karaçam fidanları ile ağaçlandırıyoruz” dedi.


İşletme müdürlüğüne bağlı 7 işletme şefliği bulunduğunu ifade eden Kumbara, “Her şefliğimize iki köy olmak üzere, toplam 14 Orman köyünde, gelir getirici tür ağaçlandırma yapıyoruz. Hane başına 30 badem fidanı vererek onları toprakla buluşturuyoruz. İleriki dönemde bademler meyve vererek, orman köylüsüne ekonomik olarak destek olacaktır” diye konuştu.



Beyaz Gazete



Geri Dön