27 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu:Son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk!

Veysel Eroğlu:Son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, "Yeşili sevmekse, bu. Çevreyi sevmekse, bu. Lafla olmuyor çevre" dedi...



Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın merkez Susuz beldesinde vatandaşlarla bayramlaştı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, her bayramda olduğu Kurban Bayramı'nı da memleketi Afyonkarahisar'da geçirdiğini, vatandaşlarla kucaklaştığını söyledi.


Ramazan Bayramı'nda 12 ilçeyi ziyaret ettiğini belirten Eroğlu, "Bu kez 'kalan 4 ilçemizi ve beldelerimizi gezelim, vatandaşlarımızla kucaklaşalım, bayramlaşalım' dedik. Bayram'ın ikinci gününden itibaren beldelerimizi, ilçelerimizi geziyoruz. Susuz'un da gönlümde ayrı bir yeri var. Susuzlular'a ayrı bir sevgim var. Bugün de sizlerle birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum" diye konuştu.


Çok çalıştıklarını, gayret ettiklerini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:


"Çünkü milletimizin hizmete, yatırımlara ihtiyacı var. Refah seviyesinin artması gerekiyor. Dünyada güçlü bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Pek çok meseleleri çözdük. Çözülmez denilen pek çok meseleleri çözdük. En büyük problem ekonomiydi. Ekonomi problemini çözdük. Krize rağmen büyüyoruz. Krize rağmen dövizimizi artırıyoruz.  IMF'ye olan borçlarımızı ödedik. Bunlar kolay değil. Daha güzel hizmetler yapacağız. Türkiye'de her noktada içinizden biri olan bu kardeşinizin mutlaka bir eseri var. Çünkü Türkiye'nin ihtiyacı var. Susuzluk problemi vardı netice itibariyle Edirne'den Kars'a, Şırnak'tan İzmir'e kadar 58 şehir susuzdu. Nasıl ki İstanbul'a su verdik. Tüm Türkiye'nin sorunlarını çözüyoruz. Benim bütün hayalim şuydu, köklü çözüm gerçekleştirmek. Günü kurtaracak çözümler en kötü çözümlerdir ama biz şimdi en az 30 yıl sonrasını düşünüyoruz. Meseleyi çözünce köklü çözmek gerekiyor."


- "Bin günde bin göletle dünyada bir rekora imza atacağız"


"Türkiye'de o kadar çok baraj gölet yapıyoruz ki şimdi bin günde bin gölet ve sulamasıyla dünyada bir rekora imza atacağız" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:


"Bin günde bin baraj gölet ve sulama tesisi dile kolay. İspanya ve Hindistan'dan muhatap bakanlar geldi. 'Bunu nasıl başaracaksınız. Biz bin günde 10-15 tane bitiremeyiz' dediler. Ben de nasıl yapacağımızı anlattım. Dünyanın dikkatini çekti. Bükreş'teki Dünya Su Zirvesi'nde de dile geldi. Bunlar milletimizin gurur duyacağı hususlar. Bin günde bin baraj gölet sulamasını yapmak dile kolay. Son 60 yılda 350 gölet yapılmışken biz bin günde bin gölet sulaması yapıyoruz. Hidroelektrik santralleri sulama tesisleri 18 milyon dekar araziyi suladık. Islah edilmeyen dere bırakmadık. 650 dereyi tamamen ıslah ettik. Ağaçlandırmada destan yazıyoruz. Sadece burada Susuz'da 1 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Yeşili sevmekse, bu. Çevreyi sevmekse, bu. Lafla olmuyor çevre. Bakın bu çevreci geçinenler var ya muhalefet İstanbul'u perişan etmişti, Haliç'in kokusundan biz onların döneminde burnumuzu bir kilometre öteden tıkardık. Lağım suları sokaktan akardı. Ben Çevre ve Orman Bakanı'yken bütün Türkiye'nin atık su meselesine, katı atık ve bertaraf tesislerine el attık."


Bakan Eroğlu, daha sonra İscehisar ilçesine geçti. 


AA


Geri Dön