28 / 04 / 2024

Akfen GYO, Rusya'daki ortaklık payını yüzde 95'e çıkardı!

Akfen GYO, Rusya'daki ortaklık payını yüzde 95'e çıkardı!

Türkiyenin yanı sıra, özellikle Rusyada da büyümeyi hedefleyen Akfen GYO, Rusyadaki proje ortağı Kasa Investments BVnin yüzde 45 hissesini satın aldı. Böylelikle Akfen GYO, Rusyadaki ortak yatırımlarında payını yüzde 50den, yüzde 95e çıkarmış oldu .



Türkiyenin Şehir Otelciliği konseptinde kurulan ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı Akfen GYO, Rusyadaki ortak yatırımlarında payını yüzde 50den, yüzde 95e çıkardı.

Akfen GYO nun Rusya portföyünde yer alan ve 2011 yılı içerisinde faaliyete geçecek 177 odalı Yaroslavl Ibis Otel, 204 odalı Samara Ibis Otel ve aynı proje içerisinde yer alan 5,000 metrekare kiralanabilir alana sahip Samara Ofis Projesi ile 167 odalı Kaliningrad Ibis Otel projelerindeki payı böylece yüzde 95e yükselmiş oldu.

Bu projeler dışında Akfen GYOnun Rusya daki portföyünde yüzde 100ü kendisine ait olan ve Moskovada geliştirilmekte olan 475 odalı bir Ibis Otel projesi de bulunuyor. Moskova Ibis Otel Projesinin inşaatına 2011in ikinci yarısında başlanması planlanıyor.

Akfen GYOnun Rusyadaki otel projelerinin işletmesini de, Türkiyede olduğu gibi, stratejik ortağı, Avrupanın en büyük zincir otel grubu Accor S.A. yapacak.

Accor S.A. bu yıl, Excellence Award Ödülleri kapsamında yatırımı Akfen GYO yapılan Novotel İstanbul, Ibis Otel İstanbul ve Novotel Trabzon ile mükemmellik ödülü almıştı.

Hedeflediği tüm projelerini hızla faaliyete geçiren Akfen GYO nun otel portföyünde halen 10 faal ve dokuz da yatırımı devam etmekte olan, yaklaşık 3,600 oda kapasitesine sahip 19 proje bulunuyor.


Geri Dön