29 / 04 / 2024

Akfen Holding HES Grubu finansmanını sağladı!

Akfen Holding HES Grubu finansmanını sağladı!

Akfen Holding bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamaya göre Kredi Sözleşmesi için tahtındaki kredi kullanımına dair ön koşulları yerine getirdiğini ve kredi finansmanını sağladığını belirtti...



Akfen Holding tarafından yapılan açıklama şöyle;


Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Şirketimiz bağlı ortaklıklarından "Kredi Alan", "Garantör" ve "Hissedar" sıfatıyla Beyobası Enerji Üretimi A.Ş. ("Beyobası"), Çamlıca Elektrik Üretim A.Ş. ("Çamlıca"), Yeni Doruk Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ("Yeni Doruk"), Pak Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Pak Enerji"), Elen Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Elen Enerji") ve BT Bordo Elektrik Üretim Dağıtım Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("BT Bordo"), "ile "Kredi Veren" sıfatıyla T.C. Ziraat Bankası A.Ş. arasında 275.000.000 (iki yüz yetmiş beş milyon) Amerikan Doları tutarına kadar  kredi sözleşmesi ve ekleri ("Kredi Sözleşmesi") 03.09.2013 tarihinde imzalanmıştır.


Kredi Sözleşmesi tahtındaki kredi kullanımına dair ön koşullar yerine getirilmiş olup; sözkonusu kredi; (i) Beyobası'nın elektrik üretim lisanslarına sahip olduğu Otluca HES ve Sırma HES için, (ii) Çamlıca'nın, elektrik üretim lisanslarına sahip olduğu Çamlıca III HES ve Saraçbendi HES için, (iii)  Pak Enerji'nin, elektrik üretim lisanslarına sahip olduğu Demirciler HES, Kavakçalı HES ve Gelinkaya HES için, (iv)  BT Bordo'nun elektrik üretim lisansına sahip olduğu Yağmur HES için daha önce bankalardan kullanmış oldukları mevcut krediler'den doğan borçlarının yeniden finansmanı (refinansmanı) ve Beyobası' na ait Sekiyaka HES'in,  Yenidoruk' a ait Doruk HES'in,  Elen'e ait Doğançay HES' in devam eden yatırım harcamalarının karşılanması kapsamında, 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle 273.095.097 Amerikan Doları tutarında kullanılmıştır.


Söz konusu refinansman ile, HES yatırımları için daha önce kullanılmış kredilerin şartları daha avantajlı hale getirilirken, gerek şu ana kadar ve gerekse bundan sonra yaratılacak nakit fazlası kullanılabilir hale gelmiş, temettü dağıtımı serbest bırakılmış, faiz ve masraf koşulları iyileştirilmiştir.



Geri Dön