27 / 04 / 2024

Akfen İnşaat ve Akfen GYO Adi Ortaklığı kuruldu!

Akfen İnşaat ve Akfen GYO Adi Ortaklığı kuruldu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfen İnşaat ve Akfen GYO ortak oldu.




Akfen Gayrimenkul Yatırım ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfen İnşaat ve Akfen GYO ortak oldular. 

 

İller Bankası A.Ş. ile Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. arasına imzalanan "Ankara İli Gölbaşı İlçesi Kızılcaşar Mahallesi'nde 36.947 metrekare büyüklüğündeki 120573 Ada 1 Parselin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'ne ilişkin Sözleşme'' Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ile Akfen İnşaat arasında kurulan adi ortaklığa devri hususu İller Bankası A.Ş.'nin onayına sunuldu ve İller Bankası tarafından uygun bulundu. 

 

Bu kapsamda Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ve Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Adi Ortaklığı'nın Kuruluş işlemleri bugün tamamlandı.  

 

Kap Açıklaması:
İller Bankası A.Ş. ile Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ("Akfen İnşaat") arasında imzalanmış olan "Ankara İli Gölbaşı İlçesi Kızılcaşar Mahallesi'nde 36.947 m2 Büyüklüğündeki 120573 Ada 1 Parselin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'ne ilişkin Sözleşme ("Bulvar Loft Sözleşmesi")'nin Şirketimiz Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ("Akfen GYO") ile Akfen İnşaat arasında kurulan adi ortaklığa (Akfen GYO %99 – Akfen İnşaat %1) devri hususu İller Bankası A.Ş.'nin onayına sunulmuş ve İller Bankası A.Ş. tarafından uygun bulunmuştur.  Bu kapsamda Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ve Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Adi Ortaklığı("Adi Ortaklık")'nın kuruluş işlemleri tamamlanmıştır.

 

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
 


Geri Dön