20 / 05 / 2024

AKG Gazbeton, Denizli'de seminer verdi

AKG Gazbeton, Denizli'de seminer verdi

AKG Gazbeton, Denizli'de sektörün ileri gelenlerine özel bir seminer verdi



Çevreye duyarlılığı, uygulama kolaylıkları ve enerji verimliliği konusunda sunduğu pratik çözümlerle yapılarda sürekli olarak tercih edilen AKG Gazbeton, Denizli'de sektörün ileri gelenlerine özel bir seminer verdi.

AKG Gazbeton, Denizli Mimarlar Odası üyelerine ve bölgenin önde gelen yapı sektörü profesyonellerine yönelik "Gazbeton ile Isı Yalıtımı ve Mimari Avantajlar" konulu seminer düzenledi. Sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde AKG Gazbeton Ürün Müdürü Vekili ve İnşaat Mühendisi Uğur Uzgan, gazbetonun yapım maliyetlerinde sağladığı kazanç ve uygulama konusundaki avantajlarının yanı sıra enerji verimliliğinde yarattığı çözümlere değindi.

"Eksi Maliyet Artı Tasarruf"  anlayışı ile binalarda enerji verimliliğinin ilk adımını oluşturan Türkiye'nin en büyük gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton, mekânlarda ısıtma ve soğutma maliyetlerini önemli ölçüde düşürüyor. Gazbeton, ilave bir yalıtıma ihtiyaç duymaksızın yıllık ısı maliyetlerini de yüzde 59'a kadar azaltıyor. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar, gazbetonun temel özelliklerinden dolayı binaların inşaat aşamasındaki maliyetlerini önemli ölçüde düşürdüğünü ortaya koyuyor. Gazbetonun bina statik tasarımına ve maliyetine olan etkilerini ortaya koyan araştırmaya göre gazbeton bina betonarme maliyetlerini yüzde 8, temel maliyetlerini ise yüzde 22'ye kadar düşürebiliyor.


Geri Dön