04 / 05 / 2024

Akif Çağatay Kılıç: 12 ilde 607 milyon liralık spor tesisi kurulacak!

Akif Çağatay Kılıç: 12 ilde 607 milyon liralık spor tesisi kurulacak!

Doğu ve Güneydoğu' daki 12 ile yapılan yatırımlarla gençleri spora yönlendireceklerini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, " Çözüm sürecine gençliğe yatırım yaparak destek olacağız " dedi...



Doğu ve Güneydoğu'daki 12 ile yapılan yatırımlarla gençleri spora yönlendireceklerini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Çözüm sürecine gençliğe yatırım yaparak destek olacağız" dedi.




Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hükümet tarafından uygulamaya konulan çözüm sürecinin bölge için hayati önem taşıdığını belirterek, "Bakanlık olarak bu normalleşme sürecine sportif tesisler ve gençlik yatırımlarıyla destek veriyoruz" dedi. 




HAKKARİ ÖRNEK OLACAK


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,"Hakkari merkezde, Çukurca ve Yüksekova'da gençlik merkezi projelerimiz var. Artık buralarda silah sesleri değil, bu merkezimize gelen gençlerimizin şarkıları, keman sesleri duyulacak. 1976'dan bu yana spor yatırımı almayan Hakkari'de ayrıca kapalı yüzme havuzu ve iki adet de çim futbol sahası yapıyoruz." 


DİYARBAKIR PARLAYACAK

Kılıç, Diyarbakır'ın da çehresini değiştireceklerini, "150 milyon TL'lik yatırımla UEFA kriterlerine uygun muhteşem bir stat yapıyoruz. Diyarbakır'ı sporun bölgede parlayan yıldızı yapacak 'Diyarbakır Sporcu Fabrikası' çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Kapalı yüzme havuzu, spor salonları, çim futbol sahaları ve modernizasyon çalışmalarını da eklediğinizde yatırım 215 milyon 250 bin TL rakamına ulaşıyor" dedi. 


12 İLDE 607 MİLYONLUK TESİS

Bölgedeki spor yatırımlarının sadece Hakkari ve Diyarbakır ile sınırlı kalmadığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti: "Mardin'de 25 milyon 750 bin TL yatırım yapıyoruz. Cizre ve Şırnak dendiğinde insanların aklına yitirilen canlar geliyordu. Batman'da altına imza atacağımız 13 projemiz var. Türkiye'nin en güzel statlarından birini burada yapıyoruz. Toplam 12 ilde 607 milyon 200 bin TL'lik bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız." 


BATI-DOĞU AYRIMI BİTECEK

Tüm bu yatırımların, bölgeye gelen barış ve huzurun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koordinesinde gerçekleştiğini belirten Kılıç, "Sayın Başbakanımızın spor ve gençlik konularındaki hassasiyetini herkes biliyor. AK Parti hükümetleri olarak hiç bir ayrım yapmaksızın güzel ülkemizin 81 ilinde yatırımlar yaptık, yapıyoruz, yapacağız. 'Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak' anlayışında bir Bakanlık olarak, gelecek yıllardan itibaren bölgenin spor ve gençlik gibi konularda Türkiye'nin yükselen yıldızı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. 



Sabah 


Geri Dön