27 / 04 / 2024

Akif Hamzaçebi: TOKİ iktidarın politik amaçlarına alet ediliyor

Akif Hamzaçebi: TOKİ iktidarın politik amaçlarına alet ediliyor

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TOKİ'nin iktidarın politik amaçlarına alet edilen bir kurum olduğunu savundu



CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ),  TOKİ  gibi, iktidarın politik amaçlarına alet edilen bir kurum haline getirilmek istenmesi son derece üzücüdür" dedi.

Hamzaçebi, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 12 Hazirandaki Trabzon ziyaretinde, KTÜ Senatosunun, "fahri doktora" ödülü verdiğini anımsattı.

"Bayram değil, seyran değil bu ödül Başbakan'a niye verildi?" diye soran Hamzaçebi, şunları kaydetti:
"Üniversiteler bilim yaparlar. KTÜ'nün, TOKİ gibi siyasi bir iktidarın politik amaçlarına alet edilen bir kurum haline getirilmek istenmesi son derece üzücüdür. Başbakanları, Trabzon halkı önünde başarılı kılmak için mizansenler hazırlamak üniversitelerin görevi değildir. Rektör de dahil hiç kimse KTÜ'nün kurumsal yapısı üzerinden kişisel yarar sağlayamaz. Kaldı ki ödüller hak edene verilir. Sayın Başbakan'ın anılan konularda bu ödülü hak etmek için yaptığı, kamuoyu tarafından bilinmeyen ancak Sayın rektörün bildiği hangi icraatları olmuştur?  2007 seçimlerinden önce son mitingini Trabzon'da yapan Başbakan, Akyazı Projesi'ni vaat etmişti. Başbakan, Akyazı Projesi'ni tekrar vaat etti. AKP'nin hızla oy kaybettiği, 2011 seçimlerinin yaklaştığı bir süreçte, Sayın Başbakan yeniden bu projeye sarıldı. Şimdi projeyi 2 yılda bitireceklerini söylüyor. Başbakan bu projeyle Trabzon'da bir seçim daha almayı umuyor."
AA


Geri Dön