27 / 04 / 2024

Akıllı Şehirler ve Belediyeler kongresinde neler konuşuldu?

Akıllı Şehirler ve Belediyeler kongresinde neler konuşuldu?

Türkiye Belediyeler Birliği’nin gerçekleştirdiği “Akıllı Şehirler ve Belediyeler” kongresine Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da katıldı.



 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin gerçekleştirdiği “Akıllı Şehirler ve Belediyeler” kongresi başladı. 15-16 Ocak tarihleri arasında Ankara’da yapılan kongre ve serginin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Silivri Belediyesi'nde yer alan habere göre, temel ulaşım, aydınlatma, güvenlik ve elektronik ödeme gibi hizmetlerde akıllı uygulamaların kullanılması ile belediyelerin hizmet kalitesini arttırması ve bu uygulamaların yaygınlaştırılmasının hedeflendiği kongreye büyükşehir belediye başkanları, ilçe belediye başkanları ve alanında uzman yöneticilerin yanı sıra 31 ülkeden misafirler katılım gösterdi.

TBB Encümen Üyesi olan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın da yakından izlediği kongrenin birinci gününde; “Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı 2020-2023, Akıllı Şehirler için Temel Politikalar, TÜBİTAK – TBB Olgunluk Değerlendirme Uygulama İşbirliği Protokolü İmza Töreni, Yenilikçi Yerel Politikalarla Dönüşen Şehirlerimiz, Akıllı Şehirler ve Uluslararası İşbirliği” üzerine konuşmalar yapıldı. Programın ikinci gününde ise paneller ve seminerler bulunuyor.

AKILLI ŞEHİRLER NEDİR?

Akıllı Şehirler, yeni teknolojiler ve yenilikçi yaklaşımlar vasıtasıyla sınırlı kaynaklarını etkin kullanarak gelecekteki problem ve ihtiyaçlara çözüm üreten, çevreye ve doğal kaynaklara saygılı, insan hayatına değer katan ve yaşam kalitesini iyileştiren şehirlerdir. Belediye hizmetlerinin daha az maliyetle daha verimli şekilde yapılmasını sağlayan akıllı teknolojiler, belediyelerin vatandaşa daha etkin hizmet sunmalarına imkân tanıyor. Nesnelerin interneti ve ileri teknolojiler, kentlerimizde yaşamı yeni bir boyuta taşıyor. Hâlihazırda birçok belediyede kullanılmaya başlanan akıllı şehir uygulamaları daha çok çevre, ulaşım, yönetişim, güvenlik, sağlık ve coğrafi bilgi sistemleri alanlarında yoğunlaşıyor.

Akıllı şehir ne?


Geri Dön