29 / 04 / 2024

Akın Öngör ve Ergun Özen Tarabya'daki yalısını Yaşar Usta'ya sattı!

Akın Öngör ve Ergun Özen Tarabya'daki yalısını Yaşar Usta'ya sattı!

Finans dünyasının iki ünlü ismi olan Garanti Bankasının halef ve şelf genel müdürleri Akın Öngör ile Ergun Özen, 2.5 yıl önce ortaklaşa satın aldıkları Tarabya'daki yol yalısını 10 milyon dolara sattılar



Finans dünyasının iki ünlü ismi olan Garanti Bankası'nın halef ve şelf genel müdürleri Akın Öngör ile Ergun Özen, 2.5 yıl önce ortaklaşa satın aldıkları Tarabya'daki yol yalısını 10 milyon dolara sattılar. 1,5 ay önce el değiştiren bu yalının yeni sahibi Cevahir Holding'in patronu İbrahim Cevahir'in damadı Yaşar Usta.

Boğaziçi yalılarındaki el değiştirmeler tüm hızıyla devam ediyor. Geçen ekim ayında satışı gerçekleşen ve ilk kez Ekonomist'in 7-13 Kasım tarihli 45'inci sayısında kamuoyuna duyurduğumuz üç yalının satışı haberimizin ardından bu sefer yeni sürpriz bir el değiştirme haberi daha geldi. Bu satış haberine konu olan yalı, finans dünyasının iki ünlü ismine ait olması açısından oldukça önemli.

Garanti Bankası eski Genel Müdürü - Akın Öngör ile bankanın şimdiki genel müdürü Ergun Özen'e ait olan Tarabya'daki bir 'yol yalısı' (boğazda deniz ile arasından yol geçen yalılara bu ad veriliyor) , el değiştiren yalılar kervanına katıldı. Öngör ve Özen'in yaklaşık 2.5 yıl önce ortaklaşa aldıkları bu yalıyı 10 milyon dolara sattıkları söylüyor.

Yalı haberlerini en iyi duyuran vayın olarak öne çıkan Ekonomist'in ulaştığı bilgilere göre bir süredir satış masasında olan ve 1,5 ay önce satışı gerçekleşen yalının yeni sahibi Cevahir Holding'in patronu İbrahim Cevahir'in damadı Yaşar Usta. Turizm alanındaki yatırımları ile tanınan Usta'nın Taksim-Talimhane'de The Central Palace adında bir şehir oteli bulunuyor.

Butik otel olacak

Akın Öngör ile Ergun Özen'in sattığı yol yalısı Tarabya Oteli'nden Sarıyer yönüne doğru gidildiğinde sol kol üzerinde yer alıyor. 4 bin 860 metrekare bahçe içerisinde bin 450 metrekare büyüklüğe sahip yalı, beş kattan oluşuyor.

Yalıyı satın alan Yaşar Usta'nın burasını bir butik otele dönüştürme hazırlığı içinde olduğu ifade ediliyor. Bu konuda bilgisine başvurduğumuz Ustaya Hac görevini gerçekleştirmek için Suudi Arabistan'da olduğu için maalesef ulaşamadık. Bununla birlikte görüşüne başvurduğumuz Akın Öngör, yalıyı Ergun Özen ile birlikte yatırım amacıyla 2.5 yıl önce satın aldıklarını, 1.5 ay önce de sattıklarını söyledi.

Boğaz'da kaç yalı var

Boğaziçi'nde toplam 366 tane birinci, ikinci ve üçüncü dereceden tarihi eser niteliği taşıyan yalı bulunuyor. Tarihi niteliği olmayanlar da dahil edildiğinde Boğaz'ın iki yakasında toplam 600 yalı bulunuyor. Sarıyer'de 136, Beykoz'da 109, Üsküdar'da 84, Beşiktaş'ta ise 37 tarihi eser niteliğinde yalı var.

Boğazdaki toplam birinci sınıf tarihi yalı; Beykoz 18, Üsküdar 24, Sarıyer 41 ve Beşiktaş'ta altı olmak üzere 89. ikinci sınıf tarihi yalıların dağılımı ise Beykoz 64, Üsküdar 20, Sarıyer 74 ve Beşiktaş 30 olmak üzere toplam 208 şeklinde. Üçüncü sınıf tarihi eser niteliği taşıyan yalı ise Beykoz 27, Üsküdar 20, Sarıyer 21, Beşiktaş'ta ise bir olmak üzere toplam 69.

Okhan Şenturk/Ekonomist

 


Geri Dön