15 / 05 / 2024

Akınsoft Konya'da insansı robot üretim fabrikası kuruyor!

Akınsoft Konya'da insansı robot üretim fabrikası kuruyor!

KONYA'da daha önce 3 insansı robot üreten ve daha sonra bu sistemi geliştirip 'Ada' adıyla garsonluk yapabilen 3 robot daha üreten bilgisayar yazılım programı şirketi Akınsoft, Türkiye'nin ilk insansı robot üretim fabrikasını kuruyor.



KONYA'da daha önce 'Akıncı' adıyla 3 insansı robot üreten ve daha sonra bu sistemi geliştirip 'Ada' adıyla garsonluk yapabilen 3 robot daha üreten bilgisayar yazılım programı şirketi Akınsoft, Türkiye'nin ilk insansı robot üretim fabrikasını kuruyor.


Fabrikanın temelinin 26 Aralık günü düzenlenecek törenle atılacağını belirten Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, fabrikada kafeteryada görsonluk yapabilecek 'Ada' ve 'Akıncı' adını verdikleri robotla birlikte son geliştirdikleri havaalanlarında yol gösterip, bilet satışı yapabilecek 'Ada Hostes' adlı robotların seri üretimini gerçekleştireceklerini söyledi. Robot üretimi için şu ana kadar 10 milyon liralık yatırım yaptıklarını anlatan Özgür Akın, robot fabrikasıyla birlikte yatırımlarının 20 milyon lirayı bulacağını belirtti


GARSON ROBOT


Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, 1995 yılında kurulan şirketlerinin en önemli vizyonunun, robotik teknolojiler konusunda ar-ge faaliyetlerini yürütmek olduğunu söyledi. Bu vizyon doğrultusunda 2009 yılında robotik laboratuarlarını kurduklarını belirten Akın şunları kaydetti:


"Laboratuarlarımızda yaptığımız çalışmalar sonucunda 2011 yılında belirli aralıklarla Akıncı-1, Akıncı-2 ve Akıncı-3 insansı robotları ürettik. 2013 yılında ise bu robotların daha gelişmiş modeli olan 'Ada' serisinin üretimini yaptık. Şu anda bu robotlarımız Cadde Meram Kafe ve Robotik Uygulama Merkezi’nde garson robot olarak görev yapıyor. Mutfakta hazırlanan servisi alarak masalara kadar götürüyor. Müşterilerle konuşarak iletişim kurabiliyor. Ada-1 ve Ada-2’den sonra Ada-3’ü yaptık. Bu robotumuz diğerlerine göre daha gelişmiş bir model. Çünkü uygulama esnasında çıkan problemlerden Ada-3 tamamen arındırıldı. 1.5 metre boyu ve 30 kilo gram ağırlığındaki Ada, tepsi üzerinde yaklaşık 5 kilo ağırlığı taşıyabiliyor."


HOSTES ROBOTLAR GELİYOR


Son olarak 'Ada Hostes' adı altında yeni bir insansı robot üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Akın şöyle devam etti:


"Bu robotumuz da havaalanlarında, otogarlarda ve alışveriş merkezlerinde hizmet yapmaya başlayacak. Havaalanında yol gösterici, bilet kesici veya bilet toplayıcı olarak kullanabilecek. Ya da AVM’lerde broşür dağıtan bir hostes görevini yapacak. Marketlerde herhangi bir ürünün tanıtımında da kullanılabilecek. Robotlarımız uygulama merkezi tarafından defalarca test edildi ve hepsi hatalarından arındırılmış seri üretime hazır robotlardır." 


SERİ ÜRETİM VE SATIŞ


Robotların seri üretimini gerçekleştirmek için Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikasını kuracaklarını belirten Özgür Akın şu bilgileri verdi:


"Bu temel ile Türkiye’nin ilk robot fabrikasının temeli atılmış olacak. Fabrikamız 2016 sonuna doğru faaliyete geçecek. Ada robotlarımızın seri üretimine geçmiş olacağız. Şu anda 'Ada' ticari bir ürün olarak hazır. Yakın zamanda da belirli fiyat kriterleri oluşturulduktan sonra satışına başlayacağız. Hostes veya garson olarak görev yapacak olan Ada serimizi, Akınsoft uygulama merkezi dışında da görmeye başlayacağız."


Star


Bu haber Aydınses Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


KONYA'da daha önce 'Akıncı' adıyla 3 insansı robot üreten ve daha sonra bu sistemi geliştirip 'Ada' adıyla garsonluk yapabilen 3 robot daha üreten bilgisayar yazılım programı şirketi Akınsoft, Türkiye'nin ilk insansı robot üretim fabrikasını kuruyor.


KONYA'da daha önce 'Akıncı' adıyla 3 insansı robot üreten ve daha sonra bu sistemi geliştirip 'Ada' adıyla garsonluk yapabilen 3 robot daha üreten bilgisayar yazılım programı şirketi Akınsoft, Türkiye'nin ilk insansı robot üretim fabrikasını kuruyor. Fabrikanın temelinin 26 Aralık günü düzenlenecek törenle atılacağını belirten Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, fabrikada kafeteryada görsonluk yapabilecek 'Ada' ve 'Akıncı' adını verdikleri robotla birlikte son geliştirdikleri havaalanlarında yol gösterip, bilet satışı yapabilecek 'Ada Hostes' adlı robotların seri üretimini gerçekleştireceklerini söyledi. Robot üretimi için şu ana kadar 10 milyon liralık yatırım yaptıklarını anlatan Özgür Akın, robot fabrikasıyla birlikte yatırımlarının 20 milyon lirayı bulacağını belirtti  GARSON ROBOT Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, 1995 yılında kurulan şirketlerinin en önemli vizyonunun, robotik teknolojiler konusunda ar-ge faaliyetlerini yürütmek olduğunu söyledi. Bu vizyon doğrultusunda 2009 yılında robotik laboratuarlarını kurduklarını belirten Akın şunları kaydetti: "Laboratuarlarımızda yaptığımız çalışmalar sonucunda 2011 yılında belirli aralıklarla Akıncı-1, Akıncı-2 ve Akıncı-3 insansı robotları ürettik. 2013 yılında ise bu robotların daha gelişmiş modeli olan 'Ada' serisinin üretimini yaptık. Şu anda bu robotlarımız Cadde Meram Kafe ve Robotik Uygulama Merkezi’nde garson robot olarak görev yapıyor. Mutfakta hazırlanan servisi alarak masalara kadar götürüyor. Müşterilerle konuşarak iletişim kurabiliyor. Ada-1 ve Ada-2’den sonra Ada-3’ü yaptık. Bu robotumuz diğerlerine göre daha gelişmiş bir model. Çünkü uygulama esnasında çıkan problemlerden Ada-3 tamamen arındırıldı. 1.5 metre boyu ve 30 kilo gram ağırlığındaki Ada, tepsi üzerinde yaklaşık 5 kilo ağırlığı taşıyabiliyor." HOSTES ROBOTLAR GELİYOR Son olarak 'Ada Hostes' adı altında yeni bir insansı robot üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Akın şöyle devam etti: "Bu robotumuz da havaalanlarında, otogarlarda ve alışveriş merkezlerinde hizmet yapmaya başlayacak. Havaalanında yol gösterici, bilet kesici veya bilet toplayıcı olarak kullanabilecek. Ya da AVM’lerde broşür dağıtan bir hostes görevini yapacak. Marketlerde herhangi bir ürünün tanıtımında da kullanılabilecek. Robotlarımız uygulama merkezi tarafından defalarca test edildi ve hepsi hatalarından arındırılmış seri üretime hazır robotlardır."  SERİ ÜRETİM VE SATIŞ Robotların seri üretimini gerçekleştirmek için Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikasını kuracaklarını belirten Özgür Akın şu bilgileri verdi: "Bu temel ile Türkiye’nin ilk robot fabrikasının temeli atılmış olacak. Fabrikamız 2016 sonuna doğru faaliyete geçecek. Ada robotlarımızın seri üretimine geçmiş olacağız. Şu anda 'Ada' ticari bir ürün olarak hazır. Yakın zamanda da belirli fiyat kriterleri oluşturulduktan sonra satışına başlayacağız. Hostes veya garson olarak görev yapacak olan Ada serimizi, Akınsoft uygulama merkezi dışında da görmeye başlayacağız."




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikasının temeli Akınsoft tarafından Konya’da atıldı. 


Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikasının temeli, teknoloji ve yazılım firması Akınsoft tarafından Konya’da atıldı. Konya merkezli yazılım şirketi Akınsoft’un Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, 1995 yılında kurulan şirketin 20 yıldır yazılım teknolojileri konusunda yüksek teknoloji, 6 yıldır da robotik teknolojilerde ileri teknoloji ürettiğini belirtti.

2009 yılında robotik laboratuvarı kurduklarını kaydeden Akın, 2011 yılında Akıncı, 2013 yılında da daha gelişmiş model olan Ada ismini verdikleri insansı robotları ürettiklerini kaydetti. Bu robotların Cadde Meram Kafe ve Robotik Uygulama Merkezi’nde garson olarak görev yaptıklarını belirten Akın temeli atılan fabrikanın 2016 yılı sonunda faaliyete geçeceğini kaydetti. Akıncı, seri üretimi gerçekleşen robotların fiyat kriterleri oluşturulduktan sonra satışa sunulacağını, hostes ya da garson olarak görev yapacaklarını bildirdi.


Habertürk


Geri Dön