14 / 05 / 2024

Konya da Chery'den fabrika yatırımı istiyor

Konya da Chery'den fabrika yatırımı istiyor

Chery'nin Türkiye'de yapmaya karar verdiği otomobil fabrikası yatırımını çekmek için Sakarya ve Eskişehir arasında kıyasıya süren yarışa Konya da katıldı



Dün Konyalı  milletvekilleri, şehrin oda başkanları ile birlikte İstanbul'a lobi yapmaya geldi. AKP Konya milletvekilleri Sami Güçlü, Mustafa Kabakçı, Hasan Angı, Kerim Özkul, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, MÜSÎAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Chery Türkiye Temsilcisi Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Murat Mermer ile görüştü.

Daha önce Çinli Chery'nin yaürım için Sakarya'da arsa beğendiğini öğrenen Eskişehir'in Sanayi Odası Başkanı, "Onların arazisi bataklık, bize gelin" diyerek AKP Milletvekili Kemal Unakıtan ile birlikte Mermerler'i ziyarete gitmişti. Bu lobi etkili olmuş, Murat Mermer, "Eskişehir'in şansı arak daha yüksek" açıklaması yapmışü. Bu yıl içinde yerine karar verilecek fabrikada yaklaşık 3 bin kişi çalışacak.
Vatan


Geri Dön