09 / 05 / 2024

Akiş Boya, ürün çeşitliliğini artırıyor!

Akiş Boya, ürün çeşitliliğini artırıyor!

Grup olarak yılın ilk dört ayında, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 büyüdüklerini kaydeden İyigüllü Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Melih İyigüllü, yıl sonu büyüme hedeflerinin ise yüzde 15 olduğunu bildirdi...



İyigüllü Şirketler Grubu'nun üretim kuruluşu olan Akiş Boya, sanayi, otomotiv, mobilya, inşaat, tekstil ve izolasyon gibi birçok sektöre yönelik boya ve yardımcı ürünler imal ediyor. 


Grup olarak yılın ilk dört ayında, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 büyüdüklerini kaydeden İyigüllü Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Melih İyigüllü, yıl sonu büyüme hedeflerinin ise yüzde 15 olduğunu bildirdi. 


Bu sene 1 milyon 400 bin dolarlık ek bina ve makine yatırımına da gideceklerini söyleyen İyigüllü, aynı zamanda ürün portföylerini çeşitlendirmeye yönelik projeler yürüttüklerini de dile getirdi. 


Ar- Ge politikasıyla yüksek hedefler belirlediklerini vurgulayan Melih İyigüllü, öte yandan Carboline ile yaptıkları lisans anlaşmasıyla Türkiye'de endüstri boyaları pazarındaki yerlerini de güçlendirdiklerini iletti. 2013 yılında özel projelere ağırlıklı verdiklerini aktaran İyigüllü, "Carboline ile üretimini gerçekleştirdiğimiz yeni bir boya çeşidiyle Türkiye'de terleyen yüzeye boya atan ilk firma olduk. Sektörün gerektirdiği gelişmiş teknolojiyi kullanarak özel projelere imza atıyoruz. 

Geçtiğimiz yıl Carboline'ın İspanya'dan satın aldığı firma ile endüstriyel yangın geciktirici ürün ile de yeniliğe gittik. Bu sayede alanımızdaki dünyanın en zengin ürün gamına ulaştık. Diğer yandan, geliştirdiğimiz ve daha çok gökdelen projeleri için tercih edilen alçı bazlı püskürtme yangın geciktirici ürününde de iyi konumdayız" dedi. Şu anda solventiz içme suyu boru kaplaması üzerinde çalıştıklarına değinen İyigüllü, ayrıca metale doğrudan uygulanan akrilik poliüretan ürünlerini de Türkiye pazarına sunmaya başladıklarını ifade etti. 

Bu yıl da çalışmalarının odağında özel projeler olacağını belirten İyigüllü, şöyle devam .etti: "Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) içinde özel bir boru kaplaması kullanılacak. Bu, doğalgazm daha fazla kaymasını ve daha az enerjiyle pompalanmasını sağlayan bir sistem. Aynı boru hattından yüzde 5 daha fazla ürün gönderimi yapılabilecek. Bu ürünü üretme şansımız var. Öte yandan borunun dışmm da korozyona karşı engellenmesi konusu yine bizim alanımız. Bu yıl için beklemede olduğumuz bir proje. Ayrıca, Carboline'in üretimine yeni başladığı yüksek aşınma dirençli kaplama boya (High abration resistant coatings) teknolojisini de uzun vadede Türkiye'ye getirmek istiyoruz." Kapasiteyi iki katına çıkarmayı hedefliyor Geçen yıl 450 bin dolarlık makine yatırımı gerçekleştirdiklerini anımsatan Melih İyigüllü, üretimi otomasyona döndürerek kapasiteyi ikiye katlamayı hedeflediklerin açıkladı. İhracat çalışmaları hakkında da bilgi veren İyigüllü, "2013'te ihracatı yüzde 30 oranında azalttık. Bu kapsamda, ihracatta kâr edemediğimiz pazarları bırakarak, İsrail, Gana, Irak, Türkmenistan, Kazakistan ve Azerbaycan'a odaklandık. Üretimin yüzde 7'sini ihracata yönlendirdiğimizi söyleyebilirim. Bu yıl da ihracatta büyüme hedeflemiyoruz" diye konuştu. İyigülü, geçen yıl Carboline'in İsrail üretimini de kendi bünyelerine dahil ettiklerine değinerek, bu sene Carboline Gana ve Doğu Afrika ülkelerini de almayı planladıklarını ifade etti. İyigüllü, alkid reçine ve PVA üretim departmanlarıyla da kendi hammaddelerini ürettiklerinin altını çizdi. 



Dünya 


Geri Dön