04 / 05 / 2024

Akiş Gayrimenkul uzmanlık alanına yoğunlaşıyor

Akiş Gayrimenkul uzmanlık alanına yoğunlaşıyor

Akiş, 1,2 milyon metrekare inşaat alanına sahip gayrimenkul geliştirme projeleriyle ‘yaşam konsepti'ne odaklandı



Akmerkez yatırımıyla Türkiye gayrimenkul sektöründe bir ilke imza atan Akkök Şirketler Grubu, bugün 1,2 milyon metrekare inşaat alanına sahip prestij projeleriyle sektördeki deneyim ve birikimini geleceğe aktarmak üzere yatırımlarını sürdürüyor.

Akkök Şirketler Grubu, 1993 yılında kurduğu Akmerkez yatırımıyla Türkiye'yi alışveriş ve yaşam merkezi konseptiyle tanıştırdı. Zaman içinde değişen şartlar ve kurduğu güçlü ortaklıklarla alışveriş ve yaşam merkezi geliştirme projelerine ağırlık veren Akkök Grubu, 2005 yılında yeniden yapılanma stratejileri çerçevesinde gayrimenkul sektörünü ana iş sahalarından biri olarak belirledi.

Bu amaçla 2006 yılında kurulan Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş., halen Anadolu yakasının merkezi Acıbadem'de yepyeni bir hayatın kapılarını açan Akasya ve İstanbul'un yeni cazibe merkezi Esenyurt'ta büyük bir dönüşüme sahne olacak Akkoza projelerini yürütüyor.

Akkoza ve Akasya yeni ortaklık yapılarıyla ilerliyor
2007 yılında başlayan ve 415 bin metrekare arazi üzerinde değişik fazlardan oluşan Akkoza projesinin ortaklık yapısında geçtiğimiz günlerde yeniden yapılanmaya gidildi. Buna göre, 2010 yılında tamamlanması hedeflenen 360 bin metrekare inşaat alanına sahip Akkoza birinci ve ikinci faz konutlarının inşaatı %75 Garanti Koza ve %25 Akiş ortaklığı ile devam edecek. Satışa çıkan 3. fazda ise Akiş yer almayacak.

242 bin metrekare inşaat alanına sahip alışveriş ve yaşam merkezi ise Garanti Koza ve Corio'nun ortaklık paylarını devretmesiyle %100 Akiş projesi olarak devam edecek. Bölgenin yaşam kalitesini yükseltecek marka karması, modern tasarımı, 63.500 metrekare kiralanabilir alanı ve 3.000 araçlık kapalı otoparkıyla İstanbul'un batısında alışverişe yeni bir anlam kazandıracak AVM, 2011 yılında kapılarını ziyaretçilere açacak.

182 bin metrekarelik arazi üzerinde 85 bin metrekare net kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi, 1.600 adet lüks konut, 25.000 metrekarelik central parktan oluşan toplam 650 bin metrekare inşaat alanına sahip Akasya Acıbadem projesinde ise stratejik bir kararla projeden çekilen Corio'nun %7 oranındaki hissesini Akkök Grubu devralarak, payını %35'e çıkardı.

Akiş kendi uzmanlık alanına odaklanacak
Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş. Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, “Akiş olarak özellikle Alışveriş ve Yaşam Merkezi geliştirme alanında uzmanlaşmayı hedefliyoruz. Bu alanda önceki yıllarda Akmerkez ile kazandığımız zengin bilgi ve deneyimi, geleceğe aktarmak üzere, Akkoza projesinde yeniden yapılanmaya gidildi. Akiş bu noktada Akkoza 3. Faz konut projesinde yer almayarak, alışveriş ve yaşam merkezinin bütün sorumluluğunu üstlendi. İstanbul'un 5. en büyük alışveriş ve yaşam merkezi, Esenyurt'ta, 2011'de kapılarını ziyaretçilerine açarak bölgede önemli bir ihtiyaca cevap verir hale gelecek” dedi. 

Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş. hakkında:
Akkök Şirketler Grubu, yeniden yapılanma stratejileri çerçevesinde ana iş sahalarından biri olarak belirlediği gayrimenkul sektörüne yönelik 2006 yılında Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş.'yi kurmuştur. 1993 yılında Akmerkez ile ülkemizde ilk alışveriş merkezi konseptini yaratan Akkök Şirketler Grubu, alışveriş merkezi yatırım ve yönetimiyle yaşam merkezi geliştirme alanında uzmanlaşan Akiş'le bilgi birikimi ve tecrübelerini yeni projelere aktarmak üzere yatırımlarına devam etmektedir. Akiş, sürekli değişim içinde bulunan sektör eğilimlerini ve sosyo-ekonomik gelişmeleri göz önüne alarak gerçekleştireceği projelerini başta şehir içi alışveriş merkezleri olmak üzere gayrimenkul yatırımlarının tüm alanlarında planlamaktadır.


Geri Dön