29 / 04 / 2024

Akiş GYO şirket paylarını geri alacak!

Akiş GYO şirket paylarını geri alacak!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kendi paylarının geri alımının gerçekleştirilmesine  ve geri alım için ayrılacak fonun 30 milyon TL olarak belirlenmesine karar verdi.



Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) şirket paylarının geri alımı hakkında açıklama yaptı. Akiş GYO, geri alımının gerçekleştirilmesine  ve geri alım için ayrılacak fonun 30 milyon TL olarak belirlenmesine karar verdi.


Akiş GYO KAP açıklaması:

Sermaye Piyasası Kurulu'nun 21 Temmuz ve 25 Temmuz 2016 tarihli basın duyurularında verilen izine istinaden, pay fiyatının Şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı düşüncesiyle, Şirketimiz paylarında başta küçük paydaşlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımızın menfaatlerinin korunması ve sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunulması amaçları ile herhangi bir limit ve fiyat söz konusu olmaksızın Şirketimizin borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesi için aşağıda belirtilen şartlara karar vermiştir.

Bu kapsamda,

- Pay geri alımı için ayrılabilecek azami fon tutarının iç kaynaklardan karşılanmak üzere 30.000.000 TL (otuz milyon Türk Lirası) olarak belirlenmesine,

- Pay geri alımına konu olabilecek azami pay sayısının 9.500.000 TL (dokuz milyon beş yüz bin Türk Lirası) nominal değerli olarak belirlenmesine,

- Şirketimizin borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesi için Genel Müdür İhsan Gökşin Durusoy ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Naile Banuhan Yürükoğlu'nun yetkilendirilmesine, karar verilmiştir.

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.


Geri Dön