16 / 05 / 2024

Akkuyu NGS ihaleleri ertelendi!

Akkuyu NGS ihaleleri ertelendi!

Akkuyu Nükleer Güç Santralı'nın (NGS) kıyı yapıları inşaatı izinlerinin alınması ile deniz ve kıyı bölgesi imar planının hazırlanmasına yönelik olarak düzenlenen 2 ihalenin başvuru süresi, Türk şirketlerin talebi üzerine ertelendi.




Akkuyu NGS AŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, şirket, santralin yapım hazırlıkları için Akkuyu NGS Kıyı Yapıları İnşaatı İzinlerinin Alınması ile Akkuyu NGS Sahası Deniz ve Kıyı Bölgesi İmar Planının Hazırlanması işleri için 2 ihale açtı. İhaleler için son başvuru tarihi .13 Ağustos olarak belirlendi. 


İhalelerin başvuru süresi, Türk şirketlerin talebi üzerine Ramazan Bayramı dolayısıyla 20 Ağustos'a ertelendi. 

Belirtilen ihaleler kapsamında kazanan şirketler, Akkuyu NGS kıyı alanındaki yapı-montaj çalışmalarının yapılmasına ilişkin izinlerin alınması için Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olarak gerekli dokümantasyonu hazırlama işlerini üstlenecekler. 


Söz konusu işlerin yapım süresi, sözleşmelerin imzalandığı tarihten itibaren 3 ila 6 ay olarak öngörülüyor. 

İmar planlarının uygulanabilmesi için ise önemli bir şart bulunuyor. Planlar ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED Olumlu Kararı alındıktan sonra ilgili kurumların onayının ardından hayata geçirilebilecek. 


Yeni Akit


Geri Dön