05 / 05 / 2024

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...



Beton, tasarımda öngörülen dayanıklılığa ulaştıktan sonra kalitesi Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ve bağımsız denetleme kuruluşu temsilcilerinden oluşan özel bir komisyon tarafından kontrol edilecek. Ardından 4’üncü ünitenin türbin bölümü binasının temel plakasının inşası tamamlanmış olacak.

Temel oluşturma çalışmaları yapılan binada, enerji üretimine ilişkin sistemler ve ekipmanlar yer alıyor. Bu ekipmanlar arasında türbin tesisi, suyu gaz katışıklarından arındırmaya yönelik bir cihaz olan degazör, besleme suyu pompası ve yardımcı ekipmanlar bulunuyor. Türbin binasında, su buharının termal enerjisi rotasyon enerjisine ve ardından da jeneratörde elektrik enerjisine dönüştürülüyor.

Akkuyu Nükleer A.Ş, 4’üncü ünite için geçtiğimiz ekim ayında nükleer güvenlik tesisleri de dahil tüm inşaat ve montaj işlerinin başlamasına izin veren inşaat lisansını almıştı. Şu anda Akkuyu NGS'nin 4 güç ünitesinde inşaat ve montaj çalışmaları eş zamanlı olarak yürütülüyor. Güç ünitelerinin inşasına paralel olarak nükleer santralin işletilmesi için gerekli genel amaçlı binalar ve yardımcı tesisler de inşa ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön