02 / 05 / 2024

Akkuyu Santrali'nin ihalesinin ilk aşaması Cengiz İnşaat'ın!

Akkuyu Santrali'nin ihalesinin ilk aşaması Cengiz İnşaat'ın!

Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik binalarının anahtar teslimi projelendirmesi ve yapımı ihalesini Cengiz İnşaat kazandı..



Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik binalarının anahtar teslimi projelendirmesi ve yapımı ihalesini Cengiz İnşaat kazandı. İhaleyi kazanmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, "Akkuyu hidroteknik işi için oldukça rekabetçi bir fiyat verdik. Çok rekabet yaptırdılar. İşi önce bitirsek bile her durumda 3 yıl boyunca orada kalacağız" dedi. İhale için yaklaşık 1 yıldır çalıştıklarını söyleyen Cengiz, ihale için de 3 aşamadan geçtiklerine dikkat çekti. Cengiz, "Kritik süreçlerden geçtik. Rus firması bizi tercih etti. Bu güvene layık olmaya çalışacağız, inşallah en iyi şekilde işi bitireceğiz. Allah mahcup etmesin. En iyi, en kaliteli şekilde bu işi yapacağız" ifadelerini kullandı. 


'ÇALIŞMALAR ZAMANINDA YETİŞİR' 

İhale kapsamında işlerin zamanında yetiştirilmesiyle ilgili bir sıkıntıları olmadığını aktaran Mehmet Cengiz, "İnşaatı zamanında bitirebiliriz" diye konuştu. Cengiz, fiyata ilişkin bir değerlendirmede ise bulunmadı. Akkuyu Nükleer Santrali için toplam 20 milyar doların üzerinde yatırım öngörülüyor. Santralin inşaatında yaklaşık 8 milyar dolarlık iş hacminin Türk şirketlerince karşılanması bekleniyor. 


İLK AŞAMADA 9 FİRMA TEKLİF VERDİ 

Akkuyu Nükleer Santralinin deniz hidroteknik yapıları ihalesine Özaltın İnşaat, Tekfen İnşaat, STFA-Makyol-Rönesans Konsorsiyumu, Nurol İnşaat, Limak İnşaat, Cengiz İnşaat, Kolin İnşaat Turizm Sanayi, IC İçtaş İnşaat ve Doğuş İnşaat olmak üzere 9 firma teklif vermiş, bunların dördü ikinci aşamaya kalmıştı. Teklifleri inceleyen ihale komisyonu kararı Cengiz İnşaat'tan yana kullandı. 


Sabah


Geri Dön