05 / 05 / 2024

Akkuyu'ya giriş izinleri Ankara'dan verilecek!

Akkuyu'ya giriş izinleri Ankara'dan verilecek!

Akkaya Nükleer Güç Santrali özel güvenlik bölgesi ilan edilecek. Türkiye, ulusal güvenlik sebebiyle, belirli kişilerin böyle arazilere erişimlerini reddetme hakkını saklı tutacak. Akkuyu'ya giriş yüksek güvenlik önlemlerine tabi tutulacak..



Türkiye, ulusal güvenlik sebebiyle, belirli kişilerin Akkuyu Nükleer Güç Santralı (NGS) arazilere erişimlerini reddedebilecek. Akkuyu NGS için hazırlanan ÇED raporunda, santarale yönelik koruma önlemlerine yer verildi. Buna göre, Akkuyu NGS’nin güvenliğinin sağlanması için kıyı şeridi dahil olmak üzere proje sahası “Askeri Yasak Bölgeler ve Özel Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliği” uyarınca “Özel Güvenlik Bölgesi” olarak işlem görecek. Şirket, söz konusu araziye ulaşımlarından önce belirtilen kişilere ait kimlik bilgilerini içeren listeleri Türk tarafına verecek. Türkiye, ulusal güvenlik sebebiyle, belirli kişilerin böyle arazilere erişimlerini reddetme hakkını 

saklı tutacak.


Özel güvenlik sistemi


SANTRAL sahası santralın tüm kullanım ömrü boyunca bir tel örgüyle ve çevrimiçi izleme için uygun güvenlik izleme sistemiyle korunacak. Tesiste elektrik üretim birimlerinin kümelendiği alan, proje sahasının kıyı kısmında özel olarak çitlerle çevrilmiş olacak.


Hürriyet


Geri Dön