29 / 04 / 2024

Ankara'dan İstanbul'a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi!

Ankara'dan İstanbul'a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi!

Ankara'dan İstanbul'a taşınan 400 BDDK personeline ayda 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı verilmesine ilişkin düzenleme iptal edildi. İşte detaylar...



Ankara’dan İstanbul’da yer alan finans merkezine taşınan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 400 uzman personeline “Hayat Pahalılığı” tazminatı şeklinde ödeme yapılması, Ak Parti Milletvekilleri Orhan Erdem ve Necmettin Erkan’ın önergesi ile kanun teklifine eklenmişti.

İstanbul’a taşınan 400 BDDK personeline ayda 45 bin TL şeklinde 'Hayat Pahalılığı' tazminatı verilmesine ilişkin düzenleme ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Söz konusu düzenleme, yasa teklifinden çıkartıldı.

Ankara dan İstanbul a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL lik Hayat pahalılığı tazminatı iptal edildi!

TEPKİLER SONRASI İPTAL EDİLDİ

Sözcü Gazetesi'nden Zekeriya Albayrak'ın haberine göre; BDDK personeline yapılacak ek ödeme, bu şehirde yaşayan ve tazminat da verilmesi düşünülmeyen tüm kamu çalışanları tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

"Neden BDDK’ya ayrımcılık yapılıyor?" soruları gündeme gelinde AK Parti Milletvekilleri Orhan Erdem ve Necmettin Erkan’ın önergesi ile yapılan bu düzenleme, yine AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül’ün önergesinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından iptal edildi. 

Ankara dan İstanbul a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL lik Hayat pahalılığı tazminatı iptal edildi!

VERGİDEN MUAF ÖDENECEKTİ

Torba kanun teklifinde bulunan 52. madde metinde çıkartıldı. Bu şekilde BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu dahil BDDK personeline ilave ödeme yapılmasından vazgeçilmiş oldu. 

Söz konusu madde ile Kurumda görev yapan kurul başkan ve üyeleri, başkan yardımcısı, başkanlık müşaviri, daire başkanı ve müdür ile murakıp, uzman, murakıp yardımcısı ve uzman yardımcısı unvanlı meslek personeline her ay 60 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere ek tazminat ödenir" hükmü geliyordu. 

BDDK personeline yapılacak 45 bin TL'lik hayat tazminatı ödemesi, vergiden de muaf tutulacaktı. 

Bu maddenin gerekçesi, "BDDK, İstanbul’a taşındı ve personel için lojman olanağı yok. Kiralar yüksek ve maaşlar da Ankara’ya göre yetersiz oldu. Uzman personel özel sektöre yöneliyor" olarak açıklanmıştı.

Sıfır araç alacaklar acele etmeyin! 2024'te daha uyguna araba alınabilecek!

Rekor sürdü: ABD'de konut fiyatları 9. ayda da yükseldi!

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!


Geri Dön