01 / 05 / 2024

Akkuyu'nun temeli bu yıl atılacak!

Akkuyu'nun temeli bu yıl atılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı ve dün sona ener 22. Dünya Petrol Kongresi’ni değerlendirdi.




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı ve dün sona ener 22. Dünya Petrol Kongresi’ni değerlendirdi. 50’nin üzerinde ülkeden bakanın katıldığı dünya petrol endüstrisinin geleceğinin konuşulduğu kongrenin son gününde sorularımızı cevaplandıran Albayrak, bu büyük organizasyonun Türkiye için değerli bir tecrübe olduğunu açıkladı.


Küresel doğalgaz sektörüne ilişkin derinlemesine analizler de dinlediklerini belirten Albayrak, yılda yaklaşık 55 milyar dolar enerji ithal eden Türkiye’nin, devlet başkanlarının da katıldığı kongrede önemli bir farkındalık oluşturduğunu anlattı. Türkiye’nin sahip olduğu yerli kaynaklar ve stratejik konumuyla ilgili farkındalığını çok iyi hissettirdiklerini kaydeden Albayrak, ‘Daha etkin bir enerji politikasıyla yolumuza devam edeceğiz. Enerjinin katma değerini ve insan hayatındaki önemini ‘enerji hayattır’ mottosuyla öne çıkardık” dedi.


AKKUYU’DA TEMEL BU YIL

Türkiye’nin enerjiyi yerli kaynaklarla ve yerinde üretimle elde etme zorunluluğuna dikkat çeken Albayrak, bu amaçla yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi. Kongre için İstanbul’a gelen Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ile görüşmesinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde gelinen aşamayı değerlendirdiklerini belirten Albayrak, Rusya’nın enerji arz güvenliği bakımından Türkiye için önemli bir ülke olduğuna dikkat çekti. Türk Akımı projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun başarıyla tamamlanmasının iki ülke tarafından memnuniyetle karşılandığına belirten Albayrak, Akkuyu için ise inşat izinleri tam olarak alındıktan sonra bu yıl temelini atmayı hedeflediklerini dile getirdi .



Yeni Şafak


Geri Dön