28 / 04 / 2024

Akmerkez GYO inşaat yapım işi için sözleşme unsurlarını açıkladı!

Akmerkez GYO inşaat yapım işi için sözleşme unsurlarını açıkladı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı inşaat yapım işi için sözleşme unsurlarını açıkladı...



Akmerkez GYO tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimizin yönetim kurulu tarafından alınan ve kamuya açıklanan 26.12.2013 tarihli karar uyarınca, AKMERKEZ TİCARET MERKEZİ'nin yenilenmesi (renovasyonu) projesi kapsamında AKMERKEZ TİCARET MERKEZİ'nin dış cephesinin yenilenmesi (Cephe ve Skylight Tadilatı) işinin yapımı için Şirketimizin ilişkili tarafı olan AKKON YAPI TAAHHÜT İNŞAAT VE MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ müteahhit olarak belirlenmiş olup, Şirketimiz ile AKKON YAPI TAAHHÜT İNŞAAT VE MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ arasında Müteahhitlik Sözleşmesi akdedilmiştir.


 'Müteahhitlik Sözleşmesi' uyarınca, Şirketimiz tarafından söz konusu şirketten AKMERKEZ TİCARET MERKEZİ'nin dış cephesinin yenilenmesi (Cephe ve Skylight Tadilatı) işinin yapımına ilişkin olarak hizmet alınacaktır. Taraflar arasında akdedilen 'Müteahhitlik Sözleşmesi'nin tarihi 27.12.2013 olup, sözleşme konusu işin sözleşme hükümlerine, teknik şartnameye ve onaylı projesine uygun şekilde teslim tarihi 03.12.2014 olarak belirlenmiştir.


 Şirketimiz ile AKKON YAPI TAAHHÜT İNŞAAT MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ arasında akdedilen Müteahhitlik Sözleşmesi uyarınca sözleşme konusu işin bedeli 10.000,00-TL ve işbu tutara ilaveten müteahhide yapılacak yer teslim tarihinden kesin kabul tarihine kadarki süreçte müteahhit tarafından gerçekleştirilen toplam maliyet bedeli (alt yüklenicilerin sözleşmelerinin tutarı ve diğer ilave tüm müteahhit maliyetleri dahil olmak üzere) ile maliyet bedelinin % 5'i oranında müteahhit karından oluşmaktadır. Taraflarca, Şirketimiz tarafından Müteahhide Sözleşmenin tanzim ve imza tarihinden itibaren 7 gün içerisinde 10.000,00-TL nakden ve defaten ödenmesi ve sözleşme bedelinin bakiye kısmının ise hakediş usulüne göre ödenmesi hususunda mutabakata varılmıştır.


Geri Dön