27 / 04 / 2024

AKOM'dan İstanbul'a uyarı! İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına etkili olacak

AKOM'dan İstanbul'a uyarı! İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına etkili olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), tarafından yapılan açıklama ile akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine girecek olan kentte fırtınanın etkili olması da bekleniyor. İş haberin detayları...



AKOM'dan yapılan açıklamada, şehirde hafta sonu etkili olan soğuk ve yağışlı havanın bugün itibarı ile etkisini azaltması ve akşam saatlerinden itibaren ise bölgeye Orta Akdeniz üzerinden yeni bir alçak basınç sisteminin girmesi beklenmektedir.

Güneyin ılık ve nemli havasını bölgeye taşıyacak olan sistem nedeni ile rüzgarın lodos (güney-batı) yönlerinden kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 kilometre/saat) eseceği, beraberinde sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağıda kaydedildi. Kış değerlerinde 4-8 derece seyreden sıcaklıkların hafta boyunca yükselecek ve bahar değerleri olan 15-18 dereceye çıkacağı da açıklandı.

İSTANBULLULAR DİKKAT!

Bugün 22.00 ila yarın 10.00 saatleri arasında il genelinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbulluların hazırlıklı ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji, 28 Kasım 2023 ilişkin hava durumu raporunu yayımlad. Son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak, İç Ege'nin yüksekleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olası bekleniyor. Yağışların, Kıyı Ege ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu olacak ve öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinde bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

AKOM dan İstanbul a uyarı! İstanbul da sağanak yağış ve fırtına etkili olacak

EGE BÖLGESİ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, İç Ege'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Kıyı Ege'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bu sabah Sivas çevrelerinin hafif kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Eskişehir,  Ankara  ve Kırıkkale çevrelerinin yağmur ve sağanak, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Samsun çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, gece saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı İstanbul'da şiddetli fırtına bekleniyor

AKOM'dan flaş uyarı! İstanbul'da 2 gün boyunca çöl sıcakları etkili olacak!

AKOM yoğun kar yağışı uyarısı yaptı! İstanbul'da okullara kar tatili verildi

Sakarya AKOM'da yer alan iş yerlerinin ihalesi yapıldı!


Geri Dön