29 / 04 / 2024

AKP ve MHP seçmeni de muhalefetle aynı görüşte İktidar ekonomide köşeye sıkıştı

AKP ve MHP seçmeni de muhalefetle aynı görüşte İktidar ekonomide köşeye sıkıştı

Türkiye’de ekonomik darboğaz vatandaşın belini bükmüşken, AKP’li seçmenin de büyük bir kısmı artık ekonominin iyi yönetilmediğini kabul etmiş durumda. Yapılan son anketlerden elde edilen verilere göre vatandaşın yüzde 75’inden fazlası ekonominin yönetilemediği görüşünde.



Türk Lirası’nın tarihi değer kaybı, oluşan kur farkı ve enflasyon baskısı fiyatları tavana uçururken vatandaş da ekonominin yönetilemediği konusunda hemfikir olmuş durumda.

11-16 Temmuz 2022 arasında 28 ilde 2 bin 91 kişi ile gerçekleştirilen ankette ekonomi yöntemini başarısız bulanların ortalaması yüzde 75,5 çıktı. Ekonominin iyi yönetildiğini düşünen vatandaşlar yüzde 22.5’te kalırken, yüzde 2 de “fikrim yok” yorumunda bulundu. 

Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP seçmenlerinin de ekonomi yönetiminden açıkça rahatsız olduğu görüldü. “Son zamanlarda ülkemizde ekonominin iyi mi yoksa kötü mü yönetildiğini düşünüyorsunuz?” sorusuna vatandaşların verdiği yanıtlar şöyle:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön