01 / 05 / 2024

Aksaray Binicilik Tesisi'nin inşaatı tamamlandı!

Aksaray Binicilik Tesisi'nin inşaatı tamamlandı!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, meclis üyeleri ile beraber Aksaray Belediyesinin sosyal projeleri arasında yer alan  At Binicilik Tesisinde incelemeler yaptı. Başkan Yazgı, At Binicilik Tesisi ve Kafeterya inşaatının tamamlandığı belirtti.



 

Çalışmalarına hız kesmeden devam ede Aksaray Belediyesi, güzel atlar diyarı anlamına gelen Kapadokya bölgesinin başlangıç noktasında yer alan Aksaray’da at binicilik kültürünün devam etmesi ve yaygınlaşması için At Binicilik Tesisinin inşaatını tamamladı.

Aksaray Belediyesi'nde yer alan habere göre, Aksaray Tacin Mahallesinde Hobi Bahçeleri ile Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yakınlarına 5 bin metrekarelik alan üzerine kurulan At Binicilik Tesisi ve Kafeterya inşaatı, bin 500 metrekare kapalı alanı yer alıyor.

At binicilik tesisinde ayrıca atlar için ahırlar, salma alanları, üstü kapalı gezinme alanı, kafeterya, dinlenme alanları, ziyaretçilerin kendilerini doğayla iç içe hissetmeleri için tesis çevresine yürüyüş alanları mevcut.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, at binicilik tesisiyle kent turizmine katkı sağlanacağını belirtirken “At binme; bizim ata sporumuz. Bu tesisimiz ile ata sporumuzu gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Başkan Haluk Şahin Yazgı, binicilik tesisine gelen ailelerin doğa sporları yaparak hoşça vakit geçirebilmeleri için hayata geçen At Binicilik Tesisi ve Kafeterya’nın Aksaray’a hayırlı uğurlu olmasını diledi. 


Geri Dön