29 / 04 / 2024

Aksaray- Yenikapı Metrosu İstanbul trafiğini rahatlatacak!

Aksaray- Yenikapı Metrosu İstanbul trafiğini rahatlatacak!

İstanbul hız yaptı. Başbakan Davutoğlu dün Aksaray- Yenikapı Metro Hattı'nı hizmete açtı. Böylece Kartal'dan binen bir yolcunun, Atatürk Havalimanı'na oradan da Olimpiyat Stadı'na kadar ulaşacağı açıklandı..



İstanbul'un trafik sorununu rahatlacak bir proje daha devreye girdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Aksaray- Yenikapı Metro Hattı'nı hizmete açtı. İstanbul'un tarihi ve tabiat güzelliğini korumayı namus borcu bildiklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "İstanbul'un kadim kültürüne sahip çıkmak, aynı zamanda İstanbul'u yaşanan, canlı, dinamik bir şehir olarak muhafaza etmek aslında birbirini tamamlayan vazifelerdir" diye konuştu. 


Aksaray- Yenikapı Metrosu İstanbul trafiğini rahatlatacak!


BİRBİRİNE BAĞLANDI 

Davutoğlu, şunları söyledi: "Bu hatla İstanbul'un raylı sistem noktaları birbirine bağlandı. Kartal, Kadıköy, Üsküdar Ayrılıkçeşmesi'nden  Marmaray  ile Yenikapı'ya gelen birisi hiç yerin üstüne çıkmadan Aksaray'a ulaşacak. Yine aynı şekilde Aksaray'dan Otogar'a, Atatürk Havalimanı'na, Bağcılar'a, Başakşehir'e, Olimpiyat Stadı'na kadar aynı şekilde gidecek. Böylece Kartal'dan binen bir yolcu Taksim ve Hacıosman'a ulaşabilecek. Bu hattın hizmete girmesiyle Aksaray'dan Üsküdar 10 dakika, Aksaray, Kadıköy 17 dakika, Aksaray'dan Kartal'a 45 dakikada varılacak. Yenikapı'ya gelen birisi Atatürk Havalimanı'na 36 dakikada gidebilecek. Otogar'a ise 14 dakikada varacak. Yani Kartal'dan metroya binen bir vatandaş Atatürk Havalimanı'a 81 dakikada ulaşacak. " 


50 BİN TON ESER... 

Metro inşaatı sırasında tam 50 bin arkeolojik eserin bulunduğunu, İstanbul'un tarihinin 8 bin 500 yıla gittiğini belirten Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti: "İstanbul, kültür ve tarih başkentidir ve öyle de kalacaktır. Bu çalışmalarla tarihi korumayı, tarihi yeryüzüne çıkarmayı hedefliyoruz. Kimse bu çalışmalardan rahatsız olmamalı." 


BANA 'ÇAMURLU BAŞBAKAN' DİYORLARDI

Davutoğlu, metro açılışı öncesinde, AK Parti Bahçelievler Kongresi'ne katıldı. 'Bahçelievler'den Başbakan çıkar' sloganlarıyla karşılanan Davutoğlu, 1969'da ailesiyle birlikte Bahçelievler'e geldiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu, "O dönem bir müsamere vardı. Beni başbakan yapmışlardı. Evden okula yürüyerek gittiğim için çizmelerim çamur içinde kalmıştı. Bana 'Çamurlu başbakan' diye takılmışlardı" dedi. 


'ESAS SİZ TÜRKEŞ'TEN ÖZÜR DİLEYİN'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hacıbektaş'ta yaptığı konuşmada Dersim katliamından dolayı dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın özür dilemesini hatırlattığı için kendisini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert çıktı. Davutoğlu, "Bahçeli, özür dilememi istemiş. Tek parti zulümlerini sahiplenmek sizin için bir zillettir. Gerekiyorsa CHP sahip çıksın, siz sahip çıkmayın. Yoksa en çok rahmetli Türkeş'e ızdırap verirsiniz. Ey Bahçeli, esas sizin Türkeş'ten özür dilemeniz lazım. O bu söylediklerinizi duysaydı, size döner derdi ki 'Tek parti döneminin zulmünü savunmak MHP'ye kalmamalı derdi" dedi. Mescid-i Aksa'daki İsrail zulmünü de sert çıkan Davutoğlu, "Mescid-i Aksayı, ilk kıblemizi tahrip etmek isteyenler, bilsinler ki bizim için Mescid-i Aksa ile Kabe arasında bir fark yoktur. Onları korumak bizim için ilahi bir görevdir" diye konuştu. 


Hasan Ay-Takvim


Geri Dön