04 / 05 / 2024

Aksaray'da kaçak yapılaşmaya izin yok!

Aksaray'da kaçak yapılaşmaya izin yok!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aksaray Belediyesi kent estetiğini bozan ve imara aykırı yapılara geçit vermiyor. Ekipler, ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların tespiti halinde yapının yıkımını gerçekleştiriyor.



 

Çalışmalarına son sürat devam eden Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şehir genelinde inşaat ruhsatı olmadan yapılan yapılara izin vermiyor. Aksaray Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kalanlar Mahallesinde bir çalışma gerçekleştiren ekipler, mahallede kent estetiğini bozan ve imara aykırı olan yapıların yıkımını gerçekleştirmeye başladı. Kaçak olduğu belirlenen yapılar, gerekli güvenlik önlemleri eşliğinde yıkıldı. Ayrıca yapı sahipleri hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Aksaray Belediyesi kent güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla son yıllarda metruk bina yıkımına hız vermiş ve bu yapılarda meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçmişti. Aksaray Belediyesinin başlattığı uygulamayla Aksaray, en fazla metruk binanın yıkıldığı iller arasında yer aldı.


Geri Dön