30 / 04 / 2024

Akşehir 2 butik otele kavuşacak!

Akşehir 2 butik otele kavuşacak!

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’in turizmden faydalanması için alt yapısının hazır olması gerektiğini belirterek, Akşehir’de restorasyonu biten ve tamamlanan iki konak sayesinde 2 butik otele kavuşacağını söyledi...




Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’in turizmden faydalanması için alt yapısının hazır olması gerektiğini belirterek, Akşehir’de restorasyonu biten ve tamamlanan iki konak sayesinde Akşehir’in 2 butik otele kavuşacağını söyledi.


Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Akşehir tarihi dokusu, Nasreddin Hocası, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Selçuklular döneminden kalma cami, mescit ve türbeleri, müzeleri, Arastası ve tarihi evleri ile Safranbolu ve Beypazarı gibi bir turizm merkezi olmak için emin adımlarla turizm altyapılarını hazırlamak zorundadır. Akşehir Belediyesi yerel yemeklerin sunulduğu Hacı Küçüklerin Konağı’nda Akşehir Mutfağı’nı hizmete açtı. Hüseyin Şükrü-Sıdıka Ilıcak Evi de Akşehir Belediyesi’nin MEVKA Projesi kapsamında 11 odalı bir butik otel-konuk evi olarak inşa edildi. Hüseyin Şükrü-Sıdıka Ilıcak Konuk Evi olarak bir butik otel şeklinde bu konak bu yaz hizmete giriyor. Takkasızlar Konağı olarak bilinen Tarihi Konak ise Konya Özel İdaresi Kültür varlıkları Katkı Payından sağlanan ödenekle ihale edildi ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Takkasızlar Konağı’nın her odası duşlu ve tuvaletli olarak inşa ediliyor. 2014 yılında bu konağın restorasyonu ile Akşehir ikinci bir butik otele kavuşacak” dedi.


Yerel mutfakların ve butik otellerin çoğalması ile Akşehir’in yeni bir cazibe merkezi olacağını söyleyen Başkan Oğul, “Akşehir turistlerin dikkatini çekecektir. Akşehir Belediyesi’nin bu örnek projeleri devam etmeli, özel sektörde turizm konusunda yatırımlara teşvik edilmelidir. Arasta, Kilise, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu binası, Gavur Hamamı, Rüştü Bey Hanı, Değirmen Sokak, Hacı Hamza Sokak restorasyonları tamamlanmalı, müzeler ve Turizm Vadisi hayata geçirilerek Akşehir’i turistlerin ziyaret edebileceği bir şehir haline getirmeliyiz. Bu butik oteller işletmeye başladığında Akşehir’e hem turist, hem de para gelecek ayrıca istihdama da katkı sağlayacaktır” dedi.



Konya Aktüel


Geri Dön