21 / 05 / 2024

akşehirde restore edilen tarihi binalar

akşehirde restore edilen tarihi binalar

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’in turizmden faydalanması için alt yapısının hazır olması gerektiğini belirterek, Akşehir’de restorasyonu biten ve tamamlanan iki konak sayesinde 2 butik otele kavuşacağını söyledi...

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

Bodrum'da kaçak inşa edilen villa yıkıldı!

Bodrum'un Akbük koyunda kaçak inşa edilen milyon liralık villanın yıkımı gerçekleşti. 

Malatya'da restore edilen evler turizme kazandırıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Sokak Sağlıklaştırma Projesi restore edilen evler turizm amaçlı kullandırılmaya başlandı.

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Seyhan Büyükerşen’in kaçak villası yıkılacak mı?

CHP’nin en önemli isimlerinden, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen’in ‘imar barışı’ndan faydalanmak için usulsüzlük yaptığı iddia edildi. 2019’da kaçak inşa edilen villa 2017’de yapılmış gibi gösterildi.

Yerebatan Sarnıcı restore edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. O sütunların restore edilip edilmeyeceği gündeme oturdu. Peki restorasyon yapılacak mı?

TİKA'nın restore ettiği eserler TRT'de belgesel oldu!

TİKA tarafından inşa ve restore edilen dünyanın dört bir tarafındaki eserlere yolculuğa çıkaracak "İzler ve Çizgiler" belgeselinin ilk bölümü, 19 Temmuz tarihinde yayınlanacak.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor! 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor. Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme projesi kapsamında restore edilen bina Mardin Müzesi'ne devredilecek. Restorasyonun Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

akşehirde restore edilen tarihi binalar Haberi

akşehirde restore edilen tarihi binalar


Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’in turizmden faydalanması için alt yapısının hazır olması gerektiğini belirterek, Akşehir’de restorasyonu biten ve tamamlanan iki konak sayesinde Akşehir’in 2 butik otele kavuşacağını söyledi.


Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Akşehir tarihi dokusu, Nasreddin Hocası, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Selçuklular döneminden kalma cami, mescit ve türbeleri, müzeleri, Arastası ve tarihi evleri ile Safranbolu ve Beypazarı gibi bir turizm merkezi olmak için emin adımlarla turizm altyapılarını hazırlamak zorundadır. Akşehir Belediyesi yerel yemeklerin sunulduğu Hacı Küçüklerin Konağı’nda Akşehir Mutfağı’nı hizmete açtı. Hüseyin Şükrü-Sıdıka Ilıcak Evi de Akşehir Belediyesi’nin MEVKA Projesi kapsamında 11 odalı bir butik otel-konuk evi olarak inşa edildi. Hüseyin Şükrü-Sıdıka Ilıcak Konuk Evi olarak bir butik otel şeklinde bu konak bu yaz hizmete giriyor. Takkasızlar...