28 / 04 / 2024

Akşehir İİBF yeni fakülte binasına kavuşuyor!

Akşehir İİBF yeni fakülte binasına kavuşuyor!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)’ nin fakülte binasına kavuşması amacıyla Hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı tarafından yaptırılacak fakülte binasının protokolü imzalandı...




Konya’nın Akşehir ilçesinde 2010 yılında açılan ve bu yıl ilk öğrencilerini kabul eden Selçuk Üniversitesi (SÜ) Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)’nin fakülte binasına kavuşması amacıyla Hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı tarafından yaptırılacak fakülte binasının protokolü imzalandı.


2010 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında 200 öğrenci ile eğitime başlayan SÜ Akşehir İİBF yeni fakülte binasına kavuşuyor. Bu yıl eğitime Akşehir Belediyesi'ne ait eski Cumhuriyet İlkokulu'nun fakülte binası olarak tahsis edilmesi ile başlayan Akşehir İİBF'de yeni bölümlerin açılması ve 2. 3. 4. sınıflar için bir fakülte binasına ihtiyaç duyuluyordu. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul'un yoğun çabaları ile bu ihtiyaç duyulan fakülte binasını, Selçuk Üniversitesi'nin Kozağaç'ta bulunan kampüsüne Akşehirli hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı yapmayı taahhüt etti. Hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı ile Akşehir Belediye Başkanlığı tarafından SÜ Rektörlüğüne hibe edilecek olan 16 derslikli, laboratuar ve idari odalardan oluşan fakülte binasına ait protokol Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’un makamında gerçekleştirilen bir törenle imzalandı.


İmza töreninde bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’de çok hayırlı bir işe imza atıldığını söyleyerek, “Daha önce Konya Valimiz, rektörümüz ve hayırsever işadamımız Mehmet Kıyıcı ile birlikte Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yapımı için bir protokol imzalamıştık. O sözleşmeden sonra artık hayırsever işadamımız Sayın Mehmet Kıyıcı’yla Akşehir Belediyesi arasında da inşaatla ve projeyle ilgili bir protokole imza atacağız. Daha sonra bu binanın yapımı ile ilgili de hayırsever işadamımız Sayın Mehmet Kıyıcı müteahhitle bir protokol imza edecek ve bu inşaat sanıyorum 10-15 gün içerisinde başlayacak. Ümit ediyorum 2014 yılı sonuna kadar da Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası Selçuk Üniversitesi’ne teslim edilerek artık burada yeni bölümlerin açılmasına izin verilecek. Ben huzurlarınızda tekrar hayırsever işadamımız Sayın Mehmet Kıyıcı’ya çok teşekkür ediyor ve Allah kabul etsin diyorum. Burada emeği geçen herkese, oğullarına, torununa, akrabalarına, Abdurrahman Karataşlı’ya, Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’e, Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu’na ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Akşehir’e hayırlı uğurlu olmasını ve Mehmet Amcamıza da hayırlarının devamını diliyorum” diye konuştu.


Hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı ise hayırlı bir iş için toplandıklarını söyleyerek, “İnşallah bu işi hayırlısıyla bitirerek teslim edip, memleketime hayırlı bir eser bırakmak istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı’nın torunu Mehmet Kıyıcı, Akşehir’e yapılacak en doğru yatırımın bu fakülte binası olduğunu belirterek, “Gerçekten imkansız bir işi dedemin başardığını düşünüyorum. İnşallah yaptığı bu yatırımla gelecek nesillere örnek olur. Herkes onun gibi düşünerek, memleketin kalkınması için özveri sarf ederse bu memleket için güzel şeyler gerçekleşir” diye konuştu.


Fakülte binasının yapılmasında katkı sağlayan Kıyıcı ailesinin alile dostları Abdurrahman Karataşlı’da “Bu işin oluşması Mehmet Amcayla kafamızda yaptığımız bir fikir jimnastiğinden doğdu. İşin bu aşamaya gelmesinden çok mutlu oldum. Akşehir için büyük bir kazanç. Sağ olsun ve Allah razı olsun. Önümüzdeki yılda açılışı yapıldıktan sonra okul binamızdan 3 yıl sonra ilk mezunumuzu da görmek isteriz. Bu en büyük mutluluk bence” ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmaların ardından Hayırsever işadamı Mehmet Kıyıcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ile birlikte protokolü imzaladı.



Milliyet


Geri Dön