19 / 05 / 2024

AKSİAD inşaat sektörünü bir araya getirdi!

AKSİAD inşaat sektörünü bir araya getirdi!

Aksiad Başkanı Hasan Urhan, "Bu programı onurlandırdığınız için, şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyor, yüzlerimizde tebessüm ve yarınlara dair güzel umutlarla sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi...



Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) İnşaat Sektörünü bir araya getirdi. 


Aksiad Başkanı Hasan Urhan, "Bu programı onurlandırdığınız için, şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyor, yüzlerimizde tebessüm ve yarınlara dair güzel umutlarla sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi. 


Urhan, "Biraz önce tanıtım filminden de izlediğimiz gibi Tuskon, Kaşif ve AKSİAD'ın kurulduğu günden beri, çok önemli faaliyetlere imza attığını görüyoruz. 


Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere hizmet veren işadamlarının bir araya gelmesiyle kurulan bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Özellikle Tokat'ın ve ülkemizin büyük sorunu olan işsizlik ile mücadelede elimizi taşın altına koyduk. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu konularda istihdam garantili meslek kursları açıtık, diğer taraftan da Federasyonumuz KAŞİF ve Konfederasyonumuz TUSKON işbirliği ile yurt dışına geziler düzenleyerek girişimcilerimizin dış ticaret kapasitesinin yükseltilmesine çalışıyoruz. Bununla beraber firmalarımızın ihtiyaç duyduğu, halkla ilişkiler, müşteri memnuniyeti, satış pazarlama, işgüvenliği, proje eğitimleri vb ayrıca devlet desteklerine yönelik seminer ve proğramlarımız oluyor. 

Bütün bu organizasyonları, Federasyonumuz KAŞİF ve Konfederasyonumuz TUSKON'un desteği, Tokat'da ise kamu kurumu, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarıyla sağlanan işbirliğinin sonucunda ortaya çıkan sinerjiyle gerçekleştirmekteyiz" diye konuştu. 


Hasan Urhan, "Firmalarımız Kurumsallaşarak büyümek ve kurumsal yönetime geçerek sürdürülebilirliğini sağlamak zorundadır. 

Şirketlerimiz buna göre yol haritasını belirlemelidir. Sahipleri için işletmeleri tarif edilemeyecek kadar değerlidir. Tüm kazançlarını, birikimlerini sağlayan işletmelerinin çalışanları, bir aile gibi görülmelidir. 1900'lerde kalma dededen babadan kalma yöntemlerle işletmecilik mantığı günümüzde geçerliliğini tamamen yitirmiştir. 

Uzun yıllar boyu emeklerle bugünlere gelen işletmelerin yöneticileri, çalışanları taşımaktayız. 


İnsanların çalışma şevkini arttırmak, onları kazanmaktan geçer. 

"Ben filanca işletmenin çalışanıyım" derken işletmemizle yücelmek ve onu sahiplenmek, sadece para için çalışmadığımızı gösterir. 

Kesin olan bir şey vardır ki başarılı işletmelerin çoğunluğu, işini iyi yapan, yaptığı işten hoşlanan, işinin önemiyle ve iş arkadaşlarıyla gurur duyan, yönetimin desteğini alan, işletmenin amaç ve hedeflerini sahiplenmiş, işletmenin amaçların kendi amaçlarıyla bütünleştirebilen çalışanlara sahip işletmelerdir. 


Derneğimiz bünyesindeki üyelerimize yönelik, her ay bir komisyon proğramı yapmaya karar verdik. Geçen ay gıda komisyonuna proğram yapmıştık. 

Şimdide inşaat makine olarak değil sorunlarıyla, sevinçleriyle, aileleriyle birer insan olarak görenlerdir. İnsanların birçoğu işlerini sadece para kazanmak için yapmamaktadır. 


Bazılarımız, işimizle ilgili olarak paradan daha önemli değerler, inançlar, amaçlar Komisyonuna bir proğram yapıyoruz. 10 Mayıs'ta ise İstanbul dan Hatemoğlu ve Dumankaya İnşaat sahiplerinin katılımı ile ,Tekstil ve yine İnşaat Komisyonu üyelerimiz ile geniş katılımlı proğramımız olacaktır. 

Bizler bu proğramlarla Üyeler arası dayanışma, kaynaşma ve işbirliğini hedeflemekteyiz. 


Birlikte iş yapmak isteyen firmaların birbirlerini yakından tanımalarını öngörüyoruz. Yaklaşık 375 üye işadamı ile Tokat bölgesinin en yaygın sivil toplum kuruluşu olarak, Üyelerimizi dünya pazarlarına açmayı işgörüşmesi standı, 2100 yurt içi katılımcı firama, 150 ülkeden 2000 yurt dışı katılımcı firma, sayısı ile İNŞAAT, YAPI MALZEMELERİ, MOBİLYA, ve İLGİLİ MAKİNELER e yönelik olacaktır. Üyelerimizle ve özellikle ilgili sektörler ile bu organizasyona katılmak istiyoruz. Bu hedeflemekteyiz. 

Türkiye'nin 2023 vizyonunda ihracat ve dışa açılmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. 


Türkiye'nin müteahhitlik alanında dünyada ikinci sırada yer aldığını düşünürsek küresel rekabet ortamında yeni markalar oluşturmak ve sürdürülebilir ticaret yapmanın AKİSAD ve TUSKON çatısı altında güvenilir iş forumlarına katılmakla kolaylaşacağını vurğulamak isterim. 

Çatı Kuruluşumuz olan Tuskon'un Ticaret zirveleri proğramları hepimizin malumudur, Bu yıl 1819 Haziran da İstanbul fuar merkezinde 20. 

Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü, T.C Ekonomi Bakanlığı ve Türkye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile, 304 ürün tanıtım standı, 300 ikili duygular içinde, sizlere en içten saygılarımızı sunuyor, şeref verdiğinizden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. Hepinize sağlıklı ve mutlu bir şekilde helal ve bol kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Aksiad Genel Sekreteri Mahmut Şencan'da Tuskon Tarafından Organize edilen Dünya genelindeki Ticaret fuarları, Kayseri'deki Latin Amerika ticeret zirvesi ve özelliklede 1.SIRBİSTAN TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERİ FUARI (29 MAYIS-1 HAZİRAN 2014 BELGRAD• SIRBİSTAN) hakında sunum gerçekleştirdi. 

Şencan, Fuarlara katılan Kosgeb'e kayıtlı firmaların Fuarlar masraflarının % 50- 6070 kosgeb desdekli olduğunu dile getirerek, fuarları Şu şekilde sıraladı: GANAFATE (GANA GIDA, TARIM VE TEKNOLOJİLERİ FUARI), SIRBİSTAN TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERİ FUARI, LUANDA ULUSLARARASI TİCARET FUARI, AKRA YAPI, İNŞAAT VE EMLAK FUAR, YUNFU DOĞAL TAŞ FUARI. 

Mahmut Şencan, ayrıca yine Tuskon Organizesi ile gerçekleştirilecek olan,Bu yıl 18-19 Haziran da İstanbul fuar merkezinde 20. 

Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü, T.C Ekonomi Bakanlığı ve Türkye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile, 304 ürün tanıtım standı, 300 ikili işgörüşmesi standı, 2100 yurt içi katılımcı firama, 150 ülkeden 2000 yurt dışı katılımcı firma, sayısı ile İNŞAAT, YAPI MALZEMELERİ, MOBİLYA, ve İLGİLİ MAKİNELER e yönelik olacak olan proğrama yönelikte geniş bir sunum gerçekleştirdi. 


Şencan, "Bu Ticaret köprüsü programına katılarak 150 ülkeye tek seferde ulaşmanın maliyeti, sadece bir ülkeyi ziyaret etmenizin maliyetinden çok daha düşüktür. Ayrıca bir ülkedeki tek bir müşterinin ziyareti için ayıracağınız iki günlük zaman zarfında 150 ülkeden ithalatçılarla buluşma imkânı elde edilecektir. Her yabancı katılımcıya kendi dilinde tercüman tahsis edileceğinden, yabancı dil bilmeyen Türk katılımcılar da ikili iş görüşmelerini rahatça yapabileceklerdir. 


Etkinliğin hedef pazarları da Afrika, Orta Doğu, Latin Amerika, Avrasya gibi kıtalardan gelen katılımcılar, gördükleri ve dokunabildikleri ürünleri daha çok tercih etmiş olacaklardır" şeklinde konuştu. 



Yeni Tokat Gazetesi 


Geri Dön