29 / 04 / 2024

Aktaş Holding çin'de kuracağı fabrikanın temelini attı!

Aktaş Holding çin'de kuracağı fabrikanın temelini attı!

çin Halk Cumhuriyeti'nde 2009 yılından beri faaliyet gösteren Aktaş Holding, 12 bin 500 metrekare alanda kuracağı, 12.5 milyon dolarlık yeni yatırımının temelini attı. şžirket ürünlerini Kanada ve ABD'ye de ihraç edecek...



çin Halk Cumhuriyeti'nde 2009 yılından beri faaliyet gösteren hava süspansiyon körüğü üreticisi Aktaş Holding, bu ülkede planladığı 12.5 milyon dolarlık yeni yatrrımı için ilk adımını attı. Halen çin Halk Cumhuriyetinin Zhejiang eyaletinin Huzhuo kentine bağlı Changxing bölgesinde ilk kurduğu fabrikada üretime devam eden Aktaş Holdings 12 bin 500 metrekarelik alana sahip olacak yeni üretim tesisinin temelini attı. Tesiste, konforlu ürün ve yolcu nakli için çok sayıda ürün üretilecek.

80'den fazla ülkede ürün satan, bağımsız yedek parça grubunda geniş ürün gamına sahip olan Aktaş Holding, planladığı çin yatırımlarını hızlı bir şekilde hayata geçiriyor. Firma, 2009 yılında çin Halk Cumhuriyeti'nde ilk kurduğu fabrika ile başladığı üretimini, bu yılın sonu itibari ile 12 bin 500 metrekare alanda kuracağı yeni üretim tesisinde sürdürecek.
Küresel bir marka olarak, dünya devi çin Halk Cumhuriyeti'nde

lamda bizim felsefemize çok uygun. çünkü biz küresel güven ve yerel samimiyet diyoruz. çin'in dinamizmi ve iş yapış biçimi bize katkı sağlıyor. Aktaş Holding olarak Brezilya, ABD, Almanya, Bulgaristan ve Türkiye'de yaptığımız yatırımların yanı sıra bir süredir çin'de yaptığımız üretim ile uluslararası bir şirket olarak hareket ediyoruz. şžimdi bu ülkedeki yatırımımızı büyütüyor ve geliştiriyoruz. çin, Asya'ya açılımımızın kilit noktası olacak'dedi.

200 kişilik istihdam
Yıl sonunda tamamlanarak faaliyete geçecek olan tesisin 2 yıl içerisinde tam kapasite üretime ulaşacağını belirten Aktaş, '200 ki-şiyi istihdam edeceğiz. Bölgede istihdam katkısı ile birlikte 1.5 milyon ürün üreterek çin Halk Cumhuriyeti'nde konforlu ürün ve yolcu nakli için çok sayıda ürünümüzü piyasaya sürüyor olacağız. Bu büyüklükte bir yapı ile tüm dünyadaki üretim alanımızı yüzde 50 arttırmış olacağız. Yatırım bedeli için şu anda öngörümüz 12.5 milyon dolar. Bu yatırım ile çin'de belirli bir pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz. Bölgede üretimini yaptığımız ürünleri kısa süre sonra Kanada, ABD ve Meksika gibi ülkelere de ihraç ederek çin Halk Cumhuriyeti'nin büyümesi için çalışan lokomotif şirketlerden bir tanesi olacağız. Bu da her yıl büyüme rekorları kıran çin Halk Cumhuriyeti'ne Türk menşeli bir firma olarak katkımızı ortaya koyacak. Bu katkıyı gelecek yıllarda hızla arttırmak hedefindeyiz. Biliyoruz ki bölgede yaptığımız yatırımlar kısa süre içerisinde katma değere dönüşecek' diye konuştu.
Dünya


Geri Dön