04 / 05 / 2024

Akyaka Müftülüğü yaylacılar için mobil mescit kurdu!

Akyaka Müftülüğü yaylacılar için mobil mescit kurdu!

Akyaka Müftülüğü, yaz aylarının gelmesiyle yaylaya çıkan vatandaşların ibadetlerini rahat şekilde yerine getirmesini sağlamak için "mobil mescit" kurdu. Mescitten, 4- 5 yaylada yaşayan cemaat faydalanabilecek...



Akyaka Müftülüğü, yaz aylarının gelmesiyle yaylaya çıkan vatandaşların ibadetlerini rahat şekilde yerine getirmesini sağlamak için "mobil mescit" kurdu.


Ramazan ayı boyunca 4 din görevlisinin görev yapacağı mescitte vatandaşlar teravih ve cuma namazlarını kılabilecek, 12-13 ve 14 yaş grubunda bulunan çocuklar da yaz kursu sayesinde Kur'an-ı Kerim öğrenme fırsatı bulacak.


İlçeye bağlı Gökdağ Yaylası mevkisine kurulan 200 kişilik mescitten, 4-5 yaylada yaşayan cemaat faydalanabilecek.


Akyaka Müftüsü Şükrü Şahin Dügenceli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaşayan vatandaşların büyük bir kısmının yaylalara çıktığını, bu yıl yayla döneminin ramazan ayına denk geldiğini söyledi.


Yaylacıların bölgede ibadethane bulunmadığı için namaz kılmakta zorluk yaşadığını ifade eden Dügenceli, "Cemaatimizin yaylada rahat şekilde teravih ve cuma namazlarını kılabilmelerine sağlamak için böyle bir mescit kurmayı planladık ve açtık. Burada ayrıca 12-13-14 yaş aralığındaki çocuklarımıza da Kur'an-ı Kerim öğretilecek" dedi.


Dügenceli, mescidi 4-5 yaylanın birleştiği yer olan Gökdağ Yaylası'na kurduklarını belirterek, mescitte ramazan ayı boyunca değişimli olarak 4 din görevlisinin hizmet vereceğini kaydetti.


AA


Geri Dön