29 / 04 / 2024

Akyazı bıçkı deresinin suyu Emsey Termal'e mi kiralandı?

Akyazı bıçkı deresinin suyu Emsey Termal'e mi kiralandı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Akyazı İlçesinde Bulunan bıçkı deresinin suyunun Emsey Termal San. Tic. A.Ş şirketine kiralandığı ile ilgili haberle açıklama yaptı. Peki Akyazı bıçkı deresinin suyu Emsey Termal'e mi kiralandı?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Akyazı İlçesinde Bulunan bıçkı deresinin suyunun Emsey Termal San. Tic. A.Ş şirketine kiralandığı ile ilgili haberle açıklama yaptı.


Açıklama:

Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sakarya,  Akyazı İlçesinde Bulunan bıçkı deresinin suyunun Emsey Termal San. Tic. A.Ş şirketine kiralandığı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır.


Sakarya Valiliği İl Özel İdaresinden Emsey Termal San. Tic. A.Ş. firmasına 2013 yılında işletme ruhsatı verilmiştir.


Emsey Termal San. Tic. A.Ş firması Sakarya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzden belirtilen sahada doğal mineralli su varlığı tespit edildiğini belirterek görüş talep etmişlerdir.


Bu kapsamda Sakarya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzden firmaya 05.05.2015 tarih ve 2574 sayılı yazı ile ÇED Yönetmeliği ve Kıyı Kanunu kapsamında görüş verilmiştir.


Bakanlığımızda Su kiralanması ile ilgili herhangi bir işlem yürütülmemiş olup Otel yapımı ile ilgili ÇED başvurusu bulunmamaktadır.



Geri Dön