27 / 04 / 2024

Akyazı stadının tribünleri gözükmeye başladı!

Akyazı stadının tribünleri gözükmeye başladı!

Trabzon'un özlemle beklediği, geçen yıl 28 Mayıs'ta temeli atılan stadın tribünleri yükselmeye başladı. TOKİ'nin 2015-16 sezonuna yetişmesini planladığı dev futbol arenasının isim hakkı için de sponsor arayışları sürüyor...



Trabzon'da inşaatı süren stadın tribünleri gözükmeye başladı. 2015-16 sezonuna yetişmesi planlanan stadyumun inşaatı sayesinde bölgede 400 genç iş sahibi oldu.


Trabzon'un özlemle beklediği, geçen yıl 28 Mayıs'ta temeli atılan stadın tribünleri yükselmeye başladı. TOKİ'nin 2015-16 sezonuna yetişmesini planladığı dev futbol arenasının isim hakkı için de sponsor arayışları sürüyor. Trabzonspor buradan 80 milyon TL gelir hedefliyor. Gemiye benzeyen şekliyle stat adeta bir uzay üssünü andırıyor. Stadyum ve Spor Tesisleri İnşaatı Proje Koordinatörü İbrahim Nacar, "Deniz üzerine bir stadyum kuruluyor. Dünyada bu büyüklükte ve bu çapta bir stadyum yok" dedi. 


STAT UEFA STANDARDINDA OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, stat projesi için, "Spor Genel Müdürlüğü, TOKİ, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Trabzon Belediyesi'nin paydaşı olduğu projede 400 civarında işsiz gencimiz çalışıyor. Projeyi başından beri destekleyen Trabzon halkına, Trabzon futbolu adına şükranlarımızı sunuyoruz. Trabzonspor bu stat sayesinde UEFA standartlarında bir spor kompleksine kavuşacak. Bu yatırımlar Trabzonspor'un şampiyonluklarını taçlandıracak" dedi. 


KAPASİTE 41 BİN OLACAK

 Akyazı'da denize dolgu şeklinde 458 dönüm arazi üzerine inşa edilen stadyum, 41 bin 461 kişi kapasiteli olacak. 

 Tribün altları dahil etrafı bir spor kompleksine dönüştürülecek tesiste, tenis, voleybol, basketbol ve futbol sahaları, 15 asansör, 438'i kapalı bin 479 araçlık otopark bulunacak.



Sabah Gazetesi 


Geri Dön