28 / 04 / 2024

Borsa güne pozitif başladı. BIST 100 endeksinde direnç ve destek noktaları nedir?

Borsa güne pozitif başladı. BIST 100 endeksinde direnç ve destek noktaları nedir?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dünkü kayıpların ardından güne olumlu başladı. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde dördüncü çeyrek bilançolarının açıklanmasıyla hisse bazlı hareketliliğin başlayacağını öngörüyor.



Borsa İstanbul, güne pozitif başladı. Açılışta Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 37,22 puan artış kaydererek 5.403,74 puana kadar yükseldi.

Borsa güne pozitif başladı. BIST 100 endeksinde direnç ve destek noktaları nedir?

Bütün sektör endeksleri güne yükselişle başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,81 ve holding endeksi yüzde 0,55 oranında prim yaparken, en fazla kazandıran yüzde 1,64'le madencilik sektör endeksi oldu. Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,70 değer kaybıyla 5.366,52 puandan kapatmıştı.

Uzmanlar, açıklanan makroekonomik veriler ve şirket finansal sonuçları ile küresel piyasalarda karışık bir seyir izlendiğini belirtirken, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 5 bin 300 ve 5 bin 250 seviyelerinin destek, 5 bin 500 puanın direnç konumunda olduğunu ifade etti.

KAYIPLARINI TELAFİ EDİYOR

Öte yandan ÜNLÜ & Co’nun günlük bülteninde yer alan değerlendirmede, BIST-100 endeksinin yılın hemen başında 5 bin 700 puanı gördükten sonra yüksek volatilite göstererek 4 bin 600 puana doğru geri çekildiği hatırlatıldı. Daha sonrasında ise endeksin kayıplarını telafi etmeye yönelerek daha istikrarlı bir görünüm kazandığın belirtilirken, ancak son birkaç günde endeksin yeniden volatilitenin etkisine girdiği ve bunun da gün içinde sert yön değişimlerine neden olduğu vurgulandı.

Bültende, piyasalarda daha iyimser bir tablo ortaya koyabilmesi için öncelikle gün içi dalgalanmaların azalması gerektiği belirtilerek, “Haftanın geneline kıyasla veri akışının limitli olduğu günde yurt içinde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksleri açıklanacak. Ancak bu verilerin anlamlı bir etki yaratmasını beklememek lazım. Yurt dışında ise piyasalara yön verebilecek önemde bir gündem maddesi bulunmamakta” denildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön