30 / 04 / 2024

Borsa İstanbul 5 gün aradan sonra güne nasıl başladı? Borsaya ilgi nasıl? Hangi hisseler yükselişte?

Borsa İstanbul 5 gün aradan sonra güne nasıl başladı? Borsaya ilgi nasıl? Hangi hisseler yükselişte?

Deprem felaketinin ardından 8 Şubat Çarşamba günü kapatılan Borsa İstanbul bugün yeniden işlemlere başladı. BIST 100 endeksi, açılışta 263,81 puanlık artışla güne alıcılı bir seyirle başladı.



Deprem felaketinin ardından bugün yeniden işlemlere başlayan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi açılışta önceki kapanışa göre 263,81 puan yükseliş kaydetti. Uzmanlar, Borsa İstanbul’un deprem nedeniyle kapatılmasının ardından SPK, Borsa İstanbul ve BDDK’nın bir dizi önlem aldığını belirterek alınan önlemlerin Türk Lirası varlıklara ilgiyi artırmasının beklendiğini ileri sürüyor.

Borsa İstanbul 5 gün aradan sonra güne nasıl başladı? Borsaya ilgi nasıl? Hangi hisseler yükselişte?

Borsa, Kahramanmaraş merkezli iki ilçede gerçekleşen ve toplam 10 ili etkileyen depremler nedeniyle geçen hafta çarşamba günü işleme kapatılırken, o günkü işlemler de iptal edilmişti. En son işlemlerin gerçekleştiği 7 Şubat Salı günü ise BIST 100 endeksi yüzde 8,62 değer kaybederek 4.505,34 puandan kapanmıştı.

Borsa İstanbul deprem felaketleri nedeniyle 5 iş günü işlemleri durdurma kararı alırken, bugün yeniden pay piyasalarında işlemlere başlandı. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 6,53 ve holding endeksi yüzde 5,06 oranlarında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 7,64'le kimya, petrol, plastik endeksleri oldu. En çok kaybettiren sektör endeksi ise yüzde 3,76'yla spor oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön