21 / 05 / 2024

Borsa İstanbul 5 gün aradan sonra güne nasıl başladı? Borsaya ilgi nasıl? Hangi hisseler yükselişte?

Borsa İstanbul 5 gün aradan sonra güne nasıl başladı? Borsaya ilgi nasıl? Hangi hisseler yükselişte?

Deprem felaketinin ardından 8 Şubat Çarşamba günü kapatılan Borsa İstanbul bugün yeniden işlemlere başladı. BIST 100 endeksi, açılışta 263,81 puanlık artışla güne alıcılı bir seyirle başladı.



BİR DİZİ ÖNLEM ALINDI

Öte yandan beş işlem günü boyunca işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul pay ve vadeli işlem piyasalarında, bugünkü açılış öncesi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Borsa İstanbul bir dizi önlem açıkladı.

Borsa İstanbul 5 gün aradan sonra güne nasıl başladı? Borsaya ilgi nasıl? Hangi hisseler yükselişte?

Uzmanlar, yurt içinde alınan önlemlerin Türk Lirası varlıklara ilgiyi artırmasının beklendiğini vurgularken, özellikle geri alım programı açıklayan şirket hisselerinde hareketliliğin yakından takip edileceğini ifade etti.

BORSADA DESTEK VE DİRENÇ NOKTASI

Piyasa çevreleri, küresel pay piyasalarında ise ABD'de dün tahminlerin üzerinde seviyelerde açıklanan enflasyon verilerinin ardından risk iştahının düşük seyrettiğini dile getirdi. Piyasaların bugünkü veri  gündeminde İngiltere'de enflasyon, Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ABD'de perakende satışlar ile New York Fed imalat endeksinin öne çıktığı belirtiliyor.

Uzmanlar, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının da izleneceğini kaydetti. Diğer yandan analistler Borsa İstanbul’da, teknik açıdan BIST 100 endeksi için 4 bin 750 ve 4 bin 600 seviyelerinin destek, 4 bin 850 puanın direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön