29 / 04 / 2024

Akyürek Elmas Mimarlık Magic Ice ile Avrupa'nın en iyisi!

Akyürek Elmas Mimarlık Magic Ice ile Avrupa'nın en iyisi!

2011 Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde “Kamu Hizmet Binaları İç Mimari ” kategorisinde Magic Ice Buz Müzesi projesi ile ödül alan AkyürekElmas Mimarlık, 2 gün süren Gayrimenkul Zirvesi sonunda düzenlenen gala gecesinde, “Avrupa 'nın En İyisi ” seçildi



2011 Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde “Kamu Hizmet Binaları İç Mimari ” kategorisinde Magic Ice Buz Müzesi projesi ile ödül alan AkyürekElmas Mimarlık, 2 gün süren Gayrimenkul Zirvesi sonunda düzenlenen gala gecesinde, 80 kişilik jüri tarafından verilen en yüksek puanı alarak “Avrupa 'nın En İyisi ” seçildi.

Ayrıca Magic Ice Buz Müzesi mimari projesinin Aralık 2011 'de gerçekleşecek uluslararası yarışmada “Dünyanın En İyisi ” olmak için yarışmaya hak kazandığı açıklandı. çağla Akyürek Elmas ve Can Elmas, zirve süresince en beğeni toplayan projenin Magic Ice Buz Müzesi olduğuna dikkat çekerek, Dünyada ilk defa bir Alışveriş Merkezi içerisinde gerçekleştirilen ve Kutupları Türkiye 'ye taşıyan Buz Müzesi projemizin benzersizliğini 2011 sonunda   ‘Dünyanın En İyisi ' ödülünü alarak göstermek istiyoruz şeklinde açıklamada bulundu. Norveç 'li Lofoten Trading tarafından Türkiye 'de, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi 'nde yatırımı gerçekleştirilen Magic Ice Buz Müzesi, projelendirme ve soğuk sergi alanları da dahil olmak üzere Türk firmaları tarafından toplam 130 günde tamamlandı. Buz Müzesi 'nin inşaatı ise sadece 64 gün sürdü. Proje geliştirme, yönetim ve koordinasyonu BigProje, Aysun Susuzlu tarafından yapılan projede, Buz Müzesi 'nin tasarımı için AkyürekElmas Mimarlık, soğutmalı alanlarda Müh. Mehmet Ertanı danışmanlığında Frigo Mekanik, sıcak alanlarda Yorum İnşaat & Ata Mimarlık iş ortakları olarak tercih edilmişti. AkyürekElmas Mimarlık, 12 Aralık 2011 'de bu kez kendi kategorisinde ‘Dünyanın En İyisi ' olmak için Asya Pasifik, Afrika, Amerika ve Orta Doğu bölgelerinde ödül kazanan şirketlere karşı yarışacak.   DİĞER KATEGORİLERDE ULUSLARASI YARIşžMAYA HAK KAZANAN TÜRK MİMARLAR: Gökhan Avcıoğlu (GAD), Suyabatmaz Demirel, Tekeli-Sisa Mimarlık, çamoğlu Mimarlık, Oral Mimarlık, Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp.  

 


Geri Dön