22 / 07 / 2024

Alacabel Tüneli inşaat çalışmaları ne durumda?

Alacabel Tüneli inşaat çalışmaları ne durumda?

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'yı çevre illere bağlayan önemli güzergahlarda Karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtti.




Çift tüp tünel olarak inşa edilecek ve uzunluğu 7,3 kilometre olacak Alacabel Tüneli'nin yapım işi ihalesinin 21 Temmuz'da yapıldı. İhaleye 22 firma katıldı. 3 bin 300 metre uzunluğundaki Tınaz Tepe Tüneli'nin proje çalışmalarının ise sürüyor.



Antalya'yı Konya'ya bağlayacak yollardan birinin de Manavgat-Akseki-Seydişehir-Konya yolu olduğuna işaret ederek, bu proje içinde en önemli kilometre taşlarından birinin de Alacabel Tüneli.


"Projedeki söz konusu tünellerin yapılmasıyla kış aylarında bile güvenli ve kesintisiz bir ulaşım sağlanacak. Ayrıca yolun Antalya sınırları içinde kalan 82 kilometrelik kesiminde 4 tünel, bir viyadük, 2 köprü yapılacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra toplamda 215 kilometre uzunluğundaki yolda 28 kilometre kısalma sağlanacak ve yolun uzunluğu 187 kilometreye inecek."


Lütfi Elvan, Gembos yolu olarak bilinen Konya-Beyşehir-Derebucak-İbradı Ayrımı-Taşağıl Yolu Projesi'nde önemli bir aşama katedildiğini bildirdi.


Elvan, "Yolun tamamlanması Antalya-Konya arasında 28 kilometre kısalma sağlanacak. Bu güzergahın Antalya sınırları içinde kalan 93 kilometrelik kesiminde çalışmalara devam ediliyor. Yolda 4 bin 990 metre uzunluğunda Demirkapı Tüneli yapımı devam ediyor. Tünelin 2 bin 200 metresinin kazısı tamamlandı"


Yeni Akit


Geri Dön