02 / 05 / 2024

Alaçatı Port imar planı iptal edildi!

Alaçatı Port imar planı iptal edildi!

Çeşme’de tepki üstüne tepki alan lüks villa inşaatları ve su kanalı genişletme faaliyetinin sürdürüldüğü Alaçatı Port projesi ile ilgili olarak yargı karar verdi.



Bugüne Kadar Yüzlerce Ultra Lüks Yapı İnşa Edildi

Alaçatı Port projesi, devrin belediye başkanı Muhittin Dalgıç'ın idare kurulu başkanı olduğu Alaçatı Port Turizm AŞ tarafınca 2004 senesinde sulak alanda faaliyete geçirildi.

Alaçatı Koyu'nda, denizle derenin birleştiği Karşıyaka Azmağı'nda tasarlanan ve 2304 tane lüks mesken inşa edilmesi planlanan projenin birinci etabında, 27 bin 500 metrekare alan üstünde yapılaşma gerçekleştirildi. Belediyenin yüzde 5 hissesine sahip olduğu şirket, ilk etapta bu alana, 143 tane ultra lüks villa, bir butik otel, restoran, marina, aleni ve kapalı yüzme havuzları yaptı.

Villaların önüne tekne yanaştırmak için kanal kazdılar
Muhittin Dalgıç'ın arkasından 2019 senesinde Çeşme Belediye Başkanı seçilen ve eş zamanlı olarak Alaçatı Port Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine de gelen Ekrem Oran, azmağın karşı kıyısında yeni yapılaşma faaliyeti için 14 Ekim 2020 tarihinde ruhsat verdi. Şirket, bu kesimin ilk aşamasında, 4 bin 500 metrekare alan üstünde 24 tane ultra lüks villa inşaatı başlattı. Villaların önüne tekne yanaştırılabilmesi için, iş makineleriyle su kanalını derinleştirme ve genişletme çalışması da gerçekleştirildi.

Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!Şehir Plancıları Odası Tepki göstermişti

Meslek odalarıyla sivil topluluk kuruluşları, geçen yıl, bahsi geçen yapılaşmanın hukuka aykırı bulunduğunu ve eko-sisteme verdiği zararları uzman görüşleriyle anlatarak tepki vermişti. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi de inşaat faaliyetlerinin durdurulması çağrısında yapmış, ihbarında bulunmuştu.

Alaçatı Port yapılaşması ile alakalı mahkeme sonucu beklenmedik yerden gelmiş oldu. Bölgedeki arsasının hukuka aykırı halde elinden alındığını iddia eden Erhan Cabbaroğlu'nu haklı kabul eden İzmir Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi, 1/1000 ölçekli planını hukuka uygunluğu bulunmadığına hükmederek iptal etti.

İzmir Bergama'da 14 adet tarım arazisi görücüye çıkıyor! Sakın kaçırmayın...

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı! 

TOKİ  Ankara  Çubuk projesinde son dakika! Başkente 503 yeni konut geliyor! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Geri Dön