29 / 04 / 2024

Alaeddin Babaoğlu: Çevreci yatırımlar yapılmalı!

 Alaeddin Babaoğlu: Çevreci yatırımlar yapılmalı!

Küresel ısınmayla değişen iklim koşulları, inşaat firmalarını da harekete geçirdi. Kaynakları etkin kullanmak için kolları sıvayan müteahhitler özellikle suyu cimri kullanan çevreci binalara ağırlık verdi.



Küresel ısınmayla değişen iklim koşulları, inşaat firmalarını da harekete geçirdi. Kaynakları etkin kullanmak için kolları sıvayan müteahhitler özellikle suyu cimri kullanan çevreci binalara ağırlık verdi. Enerjinin verimli kullanılmasına yönelik projeler geliştiren inşaat firmaları, şimdi de su tasarrufu için harekete geçti. Yeni projelerde yağmur oluşumunu sağlayan hava döngüsünün zarar görmemesine dikkat edileceği gibi su ve enerji sıkıntılarına çözüm üretecek yapılara da özen gösterilecek. İstem teşvik edilmeli Müteahhitler devletin de bu konuda teşvik vermesi gerektiğine işaret etti. Amplio Emlak Yatırım Başkanı Alaeddin Babaoğlu, "Bir yatırımı gerçekleştirmeden önce hem bulunduğu bölgeye hem çevreye uyumlu olmasına özen gösterilmeli, enerjide de maksimum seviyelerde nasıl tasarruf elde edilebileceği değerlendirilmelidir. Bu bağlamda yağmur sularını da, güneşin ısısını da en iyi şekilde kullanmak gerekiyor" dedi. 



AMAÇ BARAJLARA KATKI 

Farklı birçok ülkede gerçekleştirilen yatırımları da göz önünde bulunduran inşaat firmaları Türkiye'de bu tür yapıların inşasına ağırlık vererek barajlardaki su seviyesine ciddi katkı sağlamayı amaçlıyor. Müteahhitler sıradan bir yağmurda bile bu yapıların kendi su ihtiyaçlarının büyük bir kısmını karşılayabileceğine dikkat çekiyor. Şebeke suyundan tasarruf sağlamak için kullanılan sistemlerin eski binalarda da kurulabileceğini belirten Babaoğlu, yağmur sularını kullanma özelliğinin sadece yeni yapılarda değil istenirse eski binalarda da uygulanabileceğine vurgu yaptı. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön