29 / 04 / 2024

Alanya 6. Uluslararası Alanya Noel Pazarı bugün açılıyor!

Alanya 6. Uluslararası Alanya Noel Pazarı bugün açılıyor!

Alanya Yabancılar Meclisi tarafından yerleşik yabancılar için düzenlenen '6. Uluslararası Alanya Noel Pazarı' yarın belediye binası arkasında başlıyor.



Yabancı dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının açacağı hediyelik, sergi, yiyecek ve içecek stantlarının yanı sıra müzik ve dans gruplarını gösterileri, ziyaretçilere eğlenceli bir pazar yaşatacak. Saat 10.00’da başlayacak Noel Pazarı, 13.00’de Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Kaymakam Vekili Hasan Tanrıseven’in konuşmalarıyla devam edecek. Resmi konuşmaların ardından Müzik Mozaik Korosu, Finlandiya Sumba Grubu, Antalya Alman Korosu, Polonya Trzcina Hareket Tiyatrosu ve Vokal Topluluk Forte Meastro’nun konser ve gösterileri 'Uluslararası Alanya Noel Pazarı’na renk katacak. Program saat 20.00’de sonlanacak. 


14 METRELİK NOEL AĞACI HAZIR 

Alanya Yaşam Hastanesi ve Mozaik İnşaat’ın ana sponsor olduğu, '6. Uluslararası Noel Pazarı' için belediye arkasındaki meydana 14 metrelik Noel ağacı monte edilerek süslendi. Ağaç çevresine çocuklar için workshop alanları ve eğlence grupları oluşturuldu. Santa Claus Evi ve fotoğraf  köşesiyle Noel meydanını gezen misafirlere günün anısını belgeleme imkanı da sunuldu. 



Yeni Alanya



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Geleneksel Noel Pazarı başladı. Barış mesajlarının verildiği açılışta yabancıların Alanya'da huzur içinde yaşadığına vurgu yapıldı

Alanya 6. Uluslararası Geleneksel Noel Pazarı'nın açılışı barış söylemleriyle açıldı. Açılış konuşmasını hem Türkçe hem de İngilizce olarak yapan Kaymakam Hasan Tanrıseven "Alanya, hem yabancıları hem yerlileri bir arada barış ortamı içerisinde kucaklayan Türkiye'nin en modern şehridir. Bu pazarın barış, dostluk ve kültür alışverişine vesile olmasını diliyorum'' dedi. 


DÜNYA'YA ÖRNEK BİR KENT 

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ise Noel Pazarı'ndan elde edilecek gelirin yardım amaçlı kullanılacağını belirterek, "Yerleşik yabancılarımız ile Alanyalılar huzur içerisinde yaşıyor" dedi. Yabancılar meclisi sözcüleri de yaptıkları konuşmalarda, Alanya 6. Uluslararası Geleneksel Noel Pazarı'nın kurulmasında destek olan herkese teşekkür etti. 


EĞLENCELİ BİR PAZAR 

Kaymakamı Tanrıseven stantları gezerek incelemelerde bulundu. Ayrıca Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri Noel Pazarı'nda stant açarak, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı. Belediye Sarayı arkasında gerçekleştirilen etkinlikte, Alanya'da faaliyet gösteren farklı ülkelerden dernekler, kültürlerine özgü kıyafet, yiyecek, içecek, el işi ürünler ve hediyelik eşyaları sergileyerek, müzik dinletisi ve Noel müziği eşliğinde gösteriler yaptı



Geri Dön