30 / 04 / 2024

Alanya kruvaziyer turizmi 13 yılın en kötü sezonunu yaşıyor!

Alanya kruvaziyer turizmi 13 yılın en kötü sezonunu yaşıyor!

Alanya ruvaziyer turizmi, Ortadoğu ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle en kötü sezonunu yaşadı. Liman bu yıl transit gemi ve yolcu sayısı bakımından 13 yılın en kötü sezonu olarak kaydedildi.





ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ndeki liman, Ortadoğu ülkelerindeki savaş ve gerginlikten en çok etkilenen limanlarından biri oldu. 

Yabancı turizm acentelerinin rotasını Akdeniz çanağından başka bölgelere çevirmesi nedeniyle Alanya Limam bu yıl transit gemi ve yolcu sayısı bakımından son 13 yılın en düşük seviyesinde kaldı. 


İLK 3 AY BOŞ GEÇTİ 

Alanya Liman işletmeleri Denizcilik A.Ş. (ALIDAŞ) verilerine göıe, Alanya Limanı'na kruvaziyer turizme açıldığı 2002 yılında 279 gemiyle 77 bin 100 yolcu gelirken, bu yıl ise sadece 21 gemiyle 17 bin 754 yolcu geldi. Yılın ilk 3 ayını boş geçiren limana. Nisanda 3, Mayıs'ta 4, Haziran'da 2 yolcu gemisi geldi. Temmuz ayını da boş geçiren Alanya Limanı, Ağustos'ta 1, Eylül'de 3, Ekim'de ise 8 yolcu gemisini ağırladı. Kruvaziyer turizm firmalarından Karavan Turizm Akdeniz Bölge Müdürü Sami Simi, komşu ülkelerdeki karışıklık nedeniyle biıçok geminin rotasını Mısır ve israil'den başka bölgelere çevirdiğini "Büyük acente ve firmalar bölgeye soğuk bakıyor. Akdeniz çanağındaki gerginlik en çok bizi etkiliyor" dedi. 


Hürriyet Akdeniz


Geri Dön