02 / 05 / 2024

Alanya teleferik projesi Nisan'da tamam!

Alanya teleferik projesi Nisan'da tamam!

Başkan Yücel'in uzlaşmacı tavrı sayesinde Alanya Belediye Meclisi'nde MHP'li, AK Partili ve CHP'li üyeler, komisyonlardan gelen talepleri oybirliğiyle onaylıyor. Meclisteki uyumlu çalışma ortamı takdir topluyor



Alanya Belediye Meclisi, 2016 yılının Aralık ayı olağan toplantısını dün Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıda konuşan AK Parti Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Kerim Başkaptan, "Adana'nın Aladağ İlçesi'nde yangın sonucu yaşamlarını yitiren öğrencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Buradan ders çıkarmalı, şehirde binalarda yangın merpenlerini kontrol etmeliyiz" derken, CHP Meclis Grubu Sözcüsü Erdoğan Toktaş, "Sorumluların sorumsuzlukları neticesinde Adana'da öğrencilerimizi yangında kaybettik. Bu konuda tedbirlerimizi her gün almalıyız" dedi. Toktaş, "Engelliler Günü nedeniyle tüm engellilerimizin bu günlerini kutluyorum. Adem Murat Yücel başkanım da hastanede ayağından ameliyat oldu. Bir gün de olsa engellilerin yaşadığı duyguyu hissetti. Bu günü unutmayarak, engelliler için bir fazla çalışmasını arzu ediyorum" dedi. 

"HER BİREY ENGELLİ ADAYIDIR"

Toktaş'ın, 'Ameliyat olduğun günü unutmayarak engelliler için daha fazla çalışmanızı temenni ediyorum" yönündeki sözlerine yanıt veren Belediye Başkanı Yücel, “Her vatandaş bir engelli adayıdır. Şehrimizde attığımız her adımda, yaptığımız her çalışmada engellilerimizle birlikteyiz. İstanbul’da düzenlenen fuarda gösterilen gayretimiz Türkiye’deki ne bir başka şehirde ne de bir STK da vardı. Engelli fuarında yaptığımız çalışmalar ve uygulamalarımız bir numaraydı. Bu da insana verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Vatandaşlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte engellilerle ilgili konularda verdiğimiz çabanın farkını fuarda gördük. Standımız ziyaretçilerden büyük övgü aldı" diyerek yanıt verdi. 

"BUGÜNLÜK İDARE EDERİZ"

CHP'li Toktaş'ın, "Sayın Başkanım, meclisimizde 3 farklı parti bulunmasına rağmen şimdiye kadar aldığımız kararları oybirliği ile aldık. Bu da çoğulcu demokrasiye güzel bir örnektir. İnşallah önümüzdeki süreçte de kararları oybirliği ile alırız” derken, Başkan Yücel, "Tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim. Bu meclisle çalışmaktan gurur duyuyorum” dedi. Yücel, 'Daha 3 önergem var' diyerek espirili yanıt verirken, Toktaş, "Bugünlük idare ederiz başkanım" diye aynı uslüple yanıt verdi.  

ŞENLİ'NİN SORUSU GÜLDÜRDÜ

AK Partili Mehmet Şenli'nin, "Damlataş'ta bir çalışma yapılıyor. O bölgede çalışmaları görüyoruz ama ne amaçla yapıldığını bilmiyoruz. Bizi aydınlatabilir misiniz?' yönündeki soru karşısında şaşıran Başkan Yücel, "Gerçek mi soruyorsun" dedi. Şenli'nin, 'Evet başkanım' yanıtı üzerine Yücel, "O bölgede önemli ve anlamlı bir çalışma yapıyoruz. Allah izin verirse, 2017'de Damlataş'tan, Alanya Kalesi'ne teleferik ile çıkacağız. Mehmet Bey, seninle birlikte 2017'nin Nisan ayında Alanya Kalesi'ne teleferiğe binip, öyle çıkacağım" dedi 

MECLİSTE ORTAK KARAR

Alanya Belediye Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonu, Plan ve Profe Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü'nden gelen talepleri oybirliğiyle kabul etti. Belediyeye bazı şirketler tarafından bağışlanan araçların hibe olarak alınması da oybirliğiyle kabul edilirken, Belediye Meclisi, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen Alanya'daki 3 okulun kaçak bölümlerininin imar planı tadilatı çalışmasıyla yasal hale getirilmesine dönük talebi de İmar Komisyonu'na sevk edildi. AK Parti Grubu Sözcüsü Kerim Başkaptan, "Alanya'yı yakından ilgilendiren 1/25 binlik Çevre Düzen Planı, Ocak ayında meclisten komisyona sevk edilecek, Şubat'ta da Büyükşehir Meclisi'nde onaylanacak. Verdiğimiz sözü tuttuk" derken, Başkan Yücel, "1/25 binlik Çevre Düzen Planı onaylanmadan Büyükşehir Belediyesi'nin uzman kişileri, bu planla ilgili bizleri bilgilendirsinler. Hem bölgemizdeki hataları görür ve düzeltme imkanı buluruz" dedi. 


Gazipaşa Sahil Gazetesi


Geri Dön