28 / 04 / 2024

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nden Alanyaspor'a destek!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nden Alanyaspor'a destek!

Menderes Türel: "Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin kendi üyelerinden veya üyesi olmayan turizmcilerden toplayacağı 1,5 milyon TL'yi Alanyaspor'a vermek üzere Büyükşehir Belediyesine bağış yapmasını talep ettik" dedi



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin kendi üyelerinden veya üyesi olmayan turizmcilerden toplayacağı 1,5 milyon TL'yi Alanyaspor'a vermek üzere Büyükşehir Belediyesine bağış yapmasını talep ettik" dedi.


Türel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve yönetim kurulu üyeleriyle Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinasyon Merkezi'nde bir araya geldi.


Turizmcilerle turizm altyapısı konusunda görüş alışverişinde bulunan Türel, sahillerdeki büfelerin ve su sporları istasyonlarının işletmesi konularının da ele alındığı görüşme sonrasında gazetecilere açıklama yaptı.


Türel, su sporları ve büfelerin işletilmesi konusunda yetkinin kendilerine geçtiğini, gerekli prosedürlerin ise kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi.


Alanya sahillerindeki büfelerin ALTİD tarafından işletildiğini dile getiren Türel, "Bu hizmeti bugüne kadar ALTİD gayet iyi veriyordu. Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında bu yetki, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçti. Bu yetki bizde diye işleyen düzgün bir sistemi kırıp dökmek gibi bir niyetimiz yok. Bu başarılı hizmeti götüren arkadaşlarımızın önceliği olduğunu ve başta kaymakam ve belediye başkanımızla istişare edeceğimizi ifade etmiştik" dedi. 


İlçe sahilleriyle ilgili yetkinin büyükşehire geçmesinin ardından öncelikle ALTİD ile görüşeceklerini dile getiren Türel, şunları kaydetti:


"Maliyenin bize tahakkuk ettireceği bir bedel olacak. Bu bedeli baz almak suretiyle aramızda mutabakat sağlayacağız. Alanya'da bir sorun olacağını düşünmüyorum. Sahillerdeki büyükşehir yetkisi vesilesiyle bir gelir beklentimiz söz konusu değil. Bu, bir hizmettir. ALTİD'ten en önemli beklentimiz, bu anlaşmanın olabilmesi için Alanyaspor'a çok ciddi destek vermesidir. Bu olduğu taktirde sürecin daha hızlı bir şekilde sonuçlanacağını bekliyoruz. ALTİD'in kendi üyelerinden veya üyesi olmayan turizmcilerden toplayacağı 1,5 milyon TL'yi Alanyaspor'a vermek üzere Büyükşehir Belediyesine bağış yapmasını talep ettik. Alanyaspor'a olan bu destek sağlandığında da Alanyaspor ligde başarıdan başarıya koşarak turizmde de Alanya'yı en iyi şekilde temsil eden spor kulübü olarak temayüz edecektir. Kendilerine böyle bir faydası da olacaktır." 


Alanyaspor'un bu sene çıktığı PTT 1. Lig'de başarılı bir şekilde temsil edilmesini gönülden arzu ettiklerini dile getiren Türel, maddi imkanlar olmadan başarılı olmanın zor olduğunu kaydetti. 


Antalyaspor ve Alanyaspor'un iyi taraftarlarından birisi olduğunu belirten Türel, "Bu yükleri hep birlikte hafifletmek zorundayız. O yüzden turizmci arkadaşlarımızdan beklentimiz, gereken desteği vermeleri. ALTİD'in zaten bu konuda gereğini yapacağına inanıyorum" diye konuştu.


Türel, Alanya'daki hal komisyoncularıyla görüştükten sonra Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.


AA


Geri Dön