27 / 04 / 2024

ALANYA Turistik işletmeciler Derneği

ALANYA Turistik işletmeciler Derneği

ALTİD Başkanı Sili, yapacakları.tüzük değişikliyle bölge otelcilerin dernek başkanlarını da ALTİD yönetim kuruluna alacaklarını söyledi. Sili, sektörde bütüncül olmayı hedeflediklerine işaret etti.

Alanya'daki turist sayısında eksilme olacak!

Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na uçak indirmek için çok uğraştığını fakat yeterli destek olmadığından dolayı girişimlerin askıda kaldığını söyledi.

Altav ve Altid turizm adına Berlin Fuarı'na katıldı!

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya’nın ağırladığı turist sayısını arttırmak hedefiyle başlattığı çalışmalar kapsamında 2015 ITB Berlin Turizm Fuarı’nda yer aldı.

Kümelenme projesi turizmin geleceğine ışık tutuyor!

Alanya turizminin masaya yatırıldığı ikinci geniş katılımlı ‘Kümelenme Projesi’ toplantısı Alanya HEP Üniversitesi’nde yapıldı. Alanya turizm işletmecileri, sektörün rekabetçiliğini yükseltmek üzere “Küme Analizi” toplantısında bir araya geldi.

ALTİD'den altyapı ve güvenlik görüşmeleri toplantısı!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve yönetim kurulu üyeleri sezon öncesinde güvenlik ve altyapı gibi konularda görüşmek üzere toplantı yaptı..

Turizm çalışanları örgütleniyor!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ni ziyaret eden AYİY-DER Başkanı Deniz Kanar, “Turizm sektöründe yer alan yiyecek ve içecek departmanındaki iş fırsatlarının geçici olarak görülmesinin önüne geçerek meslek algısı oluşturacağız” dedi.

Başbakan Davutoğlu turizme yakıt desteği müjdesi verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, turist taşıyan yolcu uçaklarına 6 bin dolar yakıt desteği verileceğini açıkladı. TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Bu kararda rolümüz büyük” dedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği EMITT Fuarı'na katılacak!

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT’te Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Alanya markası ile 19 ’uncu kez 64 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtım yapacak.

Alanya turizmi 12 aya yayacak!

Turizmi 12 aya yayma çalışmalarını sürdüren Alanya, yaşlı ile engelli gruplarına giren ve seyahat edebilen 116 milyon Avrupalı'yı bölgesine çekerek bu pazardan pay almak istiyor.

Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi!

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, bisiklet takımlarının konaklama anlamında hareket sağlayacağını söyledi. Cartier Tour'un Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli Akdeniz'de Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği toplantı yaptı!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu üyeleri, Burhan Sili başkanlığında toplandı. Toplantıda gündem maddelerinin görüşüldü. Turizm sektörü için hazırlanan özel bankacılık ürünleri hakkında bilgiler de verdi.

Ziraat Bankası turizm sektörünü destekliyor!

ALTİD Yönetim Kurulu üyeleri, Burhan Sili başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıya Ziraat Bankası Alanya Şubesi Müdürü Abdullah Torun ve Girişimci Müşteri İlişkileri Yetkilisi Yasemin Zorlu da katıldı...

Ziraat Bankası turizm sektörünü destekliyor!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTID) Yönetim Kurulu üyeleri, Burhan Sili başkanlığında toplandı. Ziraat Bankası Alanya Şubesi Müdürü Abdullah Torun turizmle işbirliğindeki sektörlere yönelik hazırlanan 'Turizm Destek Paketi'nin önemini vurguladı.

Turizmciler 2015 sezonu için fikir alışverişi yaptı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde turizmle bağlantılı oda ve dernek başkanlarının bir araya geldiği ve turizm sektöründeki sorunların tartışıldığı ikinci toplantı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nde (ALTİD) yapıldı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği toplantı düzenledi!

Antalya'nın Alanya ilçesinde turizmle bağlantılı oda ve dernek başkanlarının bir araya geldiği ve turizm sektöründeki problemlerin tartışıldığı ikinci toplantı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nde (ALTİD) yapıldı.

Yılbaşı için Uludağ’ı seçen tatilci de, hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmecisi de şokta!

Uludağ, hem karların üzerinde bir yılbaşı tatili hayali kuranlar hem de işletmeciler için bu sene büyük bür hayal kırıklığı yaşattı.

Alanya Belediyesi iş merkezi inşa ettirip 15 yıllığına kiraya verecek! İhalesi 22 Eylül'de!

Antalya İli Alanya Belediye Başkanlığı, Antalya Alanya'da taşınmaz üzerine iş merkezi inşa edilmesi ve 15 yıl süre ile kiraya verilmesi için ihale düzenliyor. İşte detaylar...

Alanya Belediyesi'nden iş merkezi yapım işi ihalesi!

Antalya İli Alanya Belediye Başkanlığı, Antalya Alanya'da iş merkezi inşa ettirecek. İşte bugünkü Resmi Gazete'deki ilanın detayları...

TOKİ'den Antalyalılara ucuz konut müjdesi! Sakın kaçırmayın!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, merakla beklenen Antalya Alanya projesi için start verdi. İşte TOKİ Antalya projesi detayları...

Havada görülmemiş kriz uyarısı: Binlerce işçi alınacak

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle hava yollarında şimdiye kadar görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Avrupa'da pek çok havalimanında uçuşlar zamanında yapılamıyor. Hava yolları yetkilileri ve işletmeciler ise çözümün kısa vadede gelmeyeceğini ifade ediyor.

Yasak Turistik İşletmeler Otelcilik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Yasak Turistik İşletmeler Otelcilik İnşaat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Kerbella Yasak tarafından kuruldu.

Alanya'da iş merkezi yapım ve işletme ihalesi! 92.7 milyon TL'ye! 

Mülkiyeti Alanya Belediyesi'ne ait, Alanya ilçesi, Mahmurlar Mahallesi 887 ada 1 parselde yer alan arsada iş merkezi inşa edilecek ve 10 yıl süreyle işletilecek. İhalenin toplam muhammen bedeli 92 milyon 684 bin 663 TL olarak belirlendi.

Vurallar Turistik İşletmeler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şile Şubesi açıldı!

Vurallar Turistik İşletmeler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şile Şubesi Şile'de 850 bin TL sermaye bedeli ile Necmi Vural ve Deniz Vural ortaklığında kuruldu.

TÜROFED: Yanan yerlere tesis yapılmasın!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, meydana gelen orman yangınları sonrasında yanan yerlere tesis inşa edilmemesi konusunda çağrıda bulundu. 

Fava Turistik İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Fava Turistik İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Kerim Paker tarafından kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü için yeni adım!

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak köprü için yeni bir çalışma başlattı.

İşletmeciler, artık o vergiyi ödemeyecek!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik kapsamında işletme sahiplerinin, kira stopajı vergisi, ilan ve reklam vergisi ile çevre vergisi ödemelerinden muaf tutulmaları amaçlanıyor.

Bodrum'da yazlıkçılar evlerine gitti! İşletmecilerin yüzü güldü!

Bodrum'da seyahat kısıtlamasının kalktığı 5 Mayıs'tan bu zamana kadar 136 bin araç girişi yapıldı. Yazlıkçılar evlerine geldiklerini söylerken, işletmeciler "Buyursunlar gelsinler" diyor.

ALANYA Turistik işletmeciler Derneği Haberi

ALANYA Turistik işletmeciler Derneği

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) yönetim kurulu üyeleri, bölgesel turizm demekleri istişare toplantılarını sürdürüyor. Son yapılan toplantıda, Serdar Giir'ün başkanlığını yaptığı Alara Turizm Yatırımcılar Demeği (ALTUYAB) Yönetim Kurulu ve bu demeğe bağlı olan turistik tesislerin temsilcileri ziyaret edildi. 


KAYIT DIŞI TATİL MODELİ GÖRÜŞÜLDÜ 

Toplantıda, turistik tesislerde çalışan personelin niteliğinin artırılmasının yolları, 'ikincil konutlar' olarak tabir edilen ve kayıt dışı ekonomiyi büyüten, aynı zamanda turistik tesislerde olduğu gibi güvenlik sorgulamalarının yapılamadığı turistik daire kiralamaları, arıtma ve su depolanılın temizlenmesi, çevre kirliliği, sahte ve kaçak içkilerle etkin mücadelenin devam ettirilmesi, ALTİD'e bağlı bulunan ve Alanya merkez plajlarında hizmet veren cankurtaran, güvenlik ve temizlik görevlileri hizmetlerinin diğer bölgelere de yayılabilmesi gibi konular görüşüldü. 


'TANITIMA KATKIDA BULUNUYORUZ' 

Toplantıda gündem konularıyla ilgili konuşan ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler...